QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Strategii fitoterapeutice

STRATEGII FITOTERAPEUTICE


Practicile fitoterapeutice (homeopatice) privesc:


● NATURA INTEGRATOARE SI GLOBALA A FIINTEI UMANE

● STAREA DE SANATATE ESTE DETERMINATA DE:


STAREA CORPULUI FIZIC (ôTRUPö)

STAREA AFECTIVA (ôSUFLETö)

STAREA MENTALA (ôSPIRITö);


O atitudine terapeutica intuitiva, veche de cind lumea, sugereaza ca pastrarea nealterata a starii de sanatate presupune:


● ECHILIBRUL TRUP Śá SUFLET Ś SPIRIT


Acest triadic complex poate fi obiectivat stiintific din perspectiva unei noi stiinte:

BIOFOTONICA (BIOLOGIE + TEHNOLOGIA LASERILOR)


De aici, o neconventionala contributie:

TEORIA ôLASERILOR BIOLOGICIö [Stanciulescu, Manu, 2002], care explica modul in care plantele stimuleaza EFECTELE BEMF (biochimice, electrice, magnetice, fotonice) generate de bioluminiscenta


(1) EFECTELE BIOCHIMICE:

apar in faza absorbtiei de radiatie luminoasa (vizibila) de catre sistemul 'laser molecular' semiconductor, faza caracterizata prin aparitia sintezelor de compusi macroergici.


Terapiile medicamentoase de tip alopat (substante chimice sintetizate pe cale industriala, de obicei) au rolul de a crea puternice reactii (medii) biochimice la nivelul organismului uman, in masura sa atenueze anumite dezechilibre, decompensatii energetice etc. Pe linga un astfel de avantaj, medicamentele chimice au insa dezavantajul unei anumite lipse de specificitate, fapt care face ca ele sa fie absorbite la nivelul intregului organism, determinind astfel aparitia unor efecte secundare, uneori deosebit de periculoase.


Terapiile naturiste complementare (tratament fitoterapeutic, apical, cu substante organice etc.) evita asemenea deficiente prin faptul ca produsele de natura biologica sint asimilate cu mult mai mare usurinta, rapiditate si specificitate de catre organismul uman.

Rezultatele benefice ale acestor practici naturiste rezulta din:


procesul de absorbtie integrala a substantelor naturale (vegetale sau animale), identic aceluia prin care hrana insasi este asimilata;

tropismul inalt al substantelor bioorganice, vegetale sau / si animale, determinat de un grad ridicat de rezonanta si coerenta instituit intre acestea si cele umane;

● prezenta in structura acestor substante a unei mari cantitati de enzime, vitamine, compusi macroergici cu actiune energizanta asupra organismului uman;

similitudinea dintre mecanismele de biosinteza ale plantelor si cele ale organimului uman (analogia dintre clorofila si hemoglobina);

raportul identic dintre inhibitorii si stimulatorii de luminiscenta pe care structurile vegetale, animale si umane il prezinta, in calitate de structuri optic active.


PERSPECTIVA EXPLICATIVA A TEORIEI ôLASERILOR BIOLOGICIö


Rolul substantelor chimice (alopate) si organice (complementare):


● de a inlocui substantele optic active deficitare sau distruse de boala din organismul uman cu altele noi;

● de a stimula transparenta optica a structurilor cristaline membranare;

● de a inhiba transparenta microbilor (bacterii, ciuperci), a parazitilor;

● de a stimula metabolismul organismului uman si sistemul imunitar;

● de a compensa sau stimula ľ prin cantitatea mare de produsi macroergici pe care o contin ľ intreaga activitate energetica a intregului organism uman.


Eficienta terapiilor complementare (cu produse organice) este mai mare decit a chemioterapiei cu substante artificiale, datorita calitatilor superioare ľ mai sus mentionate ľ ale celor dintii in raport cu cele din urma.


Efectele benefice ale alimentatiei naturiste, cu produse naturale (vegetale, mai ales, proaspete, negatite): substantele vegetale ľ prin pastrarea structurilor cristaline nedistruse de temparatura focului ľ permit indirect luminii sa patrunda in organism, asigurind:

● substantele plastice de optima calitate pentru inlocuirea celor degradate in organism;

● o maxima absorbtie a substantelor plastice a caror frecventa, 'vie' inca, este mult mai apropiata de aceea a organismului uman, decit in cazul unor substante 'moarte' prin ardere (gatire).


Principii de utilizare a plantelor medicinale:

● dozele de eficienta sa nu fie apropiate de cele toxice;

● speciile de plante utilizate sa fie cit mai adecvate afectiunii;

● sa se testeze toleranta innascuta sau dobindita ca si biodisponibilitatea individuala a plantei (amestecului);● sa se foloseasca asociatii de plante pentru afectiunile concomitente la acelasi pacient, respectiv: 1-2 specii cu actiune majora, 1-3 specii cu rol complemntar, 1-2 specii drept corective de gust daca este necesar; sa se respecte modul de preparare si dozele prestabilite; etc.

EFECTELE ELECTRICE SI MAGNETICE:

apar in faza stimularii sistemului 'laser molecular' semiconductor cu radiatie infrarosie, faza caracterizata prin aparitia unui potential de actiune (curent electric) si a unui cimp magnetic aferent.


Efectele interventiilor alopate din aceasta categorie (proceduri dielectrice sau diamagnetice) se bazeaza pe (re)orientarea ionilor de la nivelul diferitelor zone ale organismului afectate de reumatism, artrita, artroza etc. Ele pot fi utilizate si ca terapii de soc (in caz de defibrilare cardiaca sau cerebrala, de exemplu). Avind in vedere ca ľ in situatia acestor tratamente ľ nu intotdeauna intre cimpurile induse si cele proprii organismului uman se stabilesc relatii de rezonanta optime, ele pot fi urmate ľ conform TLB ľ de tulburari de 'memorie celulara', la nivel profund sau superficial.


Tratamentele complementare din aceasta categorie pot fi:

● de factura fizica naturala, cum ar fi inductiile cu magneti naturali, cu cristale generatoare de piezoelectricitate etc.;

● de factura biologica, cum ar fi inductiile de curent electric sau cimp magnetic generat de organismele vii (plante inclusiv).


Avantajul tratamentului naturist: actioneaza optim asupra biosenzorului uman, datorita unui inalt grad de coerenta dintre cimpurile electrice si magnetice ale organismului si cele induse de generatorul biologic (de terapeut, plante etc.).


Efectele se resimt mai intii la nivelul cimpurilor celulare, ale organelor sau intregului organism al receptorului, care interfereaza cu cele ale emitentului. Efectul acestor interferente se resimte prin:

reorientarea cristalelor lichide din membranele celulare receptoare, in conformitate cu informatia electro-magnetica primita (indirect) din partea sursei emitatoare (biocimpul terapeutului, sa spunem);

accelerarea sau inhibarea ľ in functie de necesitati ľ a electronilor din potentialul de actiune si, prin aceasta, favorizarea efectelor BEMF de la nivel membranar (celular);

amplificarea fenomenelor de diviziune celulara in scopul regenerarii tesuturilor in zonele afectate (rani, taieturi etc.);

● eliberarea ôcapcanelor EIö (stocuri de electroni existenti in mitocondrii si biofotoni stocati in ADN), prin procedee speciale de tipul homeopatiei, electroacupuncturii etc. si transmiterea lor coerenta ľ pe traseele meridian, nadis etc.á ľ in zonele decompensate ale organismului.

EFECTELE FOTONICE:

apar in faza generarii de bioluminiscenta, fiind insotite de complexe efecte termice, holografice, plasmatice.


Medicina alopata recomanda mai mult sau mai putin interventii de tipul fototerapiei (baii de lumina), al radiatiei cu ultraviolet sau infrarosu etc., ale caror efecte se bazeaza exclusiv pe proprietatile curative ale radiatiei externe. Desi se recomanda helioterapia, se ignora existenta si rolul structurant al bioluminiscentei (fenomen stimulat de lumina solara).

Prin terapiile complementare (cromatoterapie, cristaloterapie etc., sau ôrezonantaö cu sistemele biologice naturale: copaci, flori etc.) ľ care valorifica efectele benefice ale luminii albe sau colorate ľ se stimuleaza bioluminiscenta interioara organismului si, prin aceasta, intretinerea mecanismelor BEMF.


Procedurile terapeutice de factura fotonica isi subordoneaza pe toate cele tinind de terapiile psihice, spirituale, mentale etc., care activeaza un nivel sau altul de profunzime al 'cimpului auric' generat de organismul uman si activitatea lui (bio-psihica).


Toate fenomenele de modulare (interferenta) se regasesc, in variante specifice, in situatia acestui gen de terapii greu de asumat inca de practica medicala alopata.CONCLUZIE:


Intre cele doua categorii de proceduri terapeutice putem evidentia si aspecte mediatoare, cum ar fi tratamentele fitoterapeutice sau cu hormoni acceptate si de medicina alopata, electroautopunctura sau biopunctura, helioterapia sau chiar terapia cu lumina polarizata (bazata pe utilizarea cristalelor) etc.


Acest lucru dovedeste ca intre cele doua tipuri de interventie terapeutica au inceput deja sa apara, in mod firesc, germenii unei mai mult decit necesare fuziuni.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }