QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

MEI PASARESC - tratament naturistMEI PASARESC - tratament naturist


Lithospermum purpurea-coeruleum Fam. Boranginaceae.

Denumiri populare: grausorul-vrabiei, iarba-omului, malai-pasaresc, malai-pietros, margeluse, mohor, radacina rosie.

In traditia populara: se folosea local, cu zburatoare (Eupatorium cannabinum) de buba neagra, duca-se pe pustii si contra durerilor interne: se bea decoctul plantelor si se faceau cu ale scaldatori.
Turta de faina cu hrean ras, miere si sare se folosea la galci. In diferite dureri se aplica turta calda facuta din faina cu putina apa calda si aplicata local cat mai fierbinte.

Compozitie chimica: ne studiata.

Actiune farmaceutica: se folosesc partile aeriene si semintele care au proprietati antigutoase eliminand acidul uric, antiinflamator in special al cailor urinare, inflamatii, inclusiv intestinale, inactiveaza hormonii ovarieni, combate febra, antitoxica, diuretica.

Se foloseste in urmatoarele afectiuni: adenom de prostata, afectiuni urinare diverse, afectiuni ovariene, in special in cancerul de san ajutand la inhibitia hormonilor ovarieni, boli renale, dereglari menstruale, guta, retentie urinara.Preparare:

-O lingurita de planta se pune in 250 ml apa si se va fierbe timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 astfel de cani pe zi.

-O lingurita de seminte, se va macina cu rasnita de cafea apoi se pun in 250 ml apa. Se pot fierbe apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara. Este indicat sa se consume 3 astfel de ceaiuri pe zi. Este util in cazul in care se doreste oprirea ovulatiei pentru o anumita perioada, caz in care poate inlocui cu succes o serie de anticonceptionale.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }