QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

InozitolINOZITOL


Date generale

Solubil in apa, este un alt membru al grupului B complex si un factor lipotropic. Se masoara in miligrame. Prin combinare cu colina formeaza lecitina. Metabolizeaza grasimile si colesterolul. Nu s-au stabilit doze zilnice necesare, dar cantitatea medie pentru un adult este de aproximativ 1 g. Ca si colina, are un rol important in hranirea celulelor cerebrale.

Ce poate face el pentru dumneavoastra?
Contribuie la scaderea nivelului de colesterol din organism. Ajuta la mentinerea starii de sanatate a parului impiedicand caderea acestuia. Actioneaza preventiv impotriva eczemelor. Contribuie la redistribuirea grasimilor in organism. Are efect calmant.

Afectiuni provocate de carenta inozitolului

Eczeme (vezi sectiunea 127).

Surse naturale

Ficat, drojdie de bere, fasole uscata, creier si inima de vita, pepene galben, grapefruit, stafide, germeni de grau, melasa nerafinata, alune, varza.

Suplimente

Ca si in cazul colinei, sase capsule de lecitina pe baza de soia contin cate aproximativ 244 mg inozitol si colina. Disponibil sub forma prafurilor de lecitina care pot fi amestecate in lichide. Majoritatea formulelor de B complex contin aproximativ 100 mg colina si inozitol. Dozele zilnice obisnuite se situeaza intre 250 si 500 mg.

ToxicitateNu s-au inregistrat efecte toxice (vezi sectiunea 290).

Inamici ai inozitolului

Apa, sulfamidele, estrogenii, tehnicile de prelucrare alimentara, alcoolul si cafeaua (vezi sectiunea 250).

Sfatul meu

Luati inozitolul impreuna cu colina si celelalte vitamine B. Daca sunteti un mare amator de cafea, probabil ca aveti nevoie de suplimente e Wozitol. Daca luati lecitina, va recomand un supliment de calciu chelatinizat pentru a mentine echilibrata balanta intre calciu si fosfor, intrucat se pare ca atat colina cat si inozitolul sporeste nivelul fosforului din organism. Un bun mijloc de a optimiza eficacitatea vitaminei E este acela de a va asigura cantitatile necesare de inozitol si colina.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }