QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

HOMEOPATIA
Deci putem afirma cu certitudine ca MEDICINA ESTE NUMAI UNA si se invata la Facultatea de Medicina si Farmacie Umana , iar TERAPIILE SUNT MAI MULTE , dar nu pot si nu trebuie a fi aplicate DECAT DE CATRE CADRE SANITARE - medici , terapeuti sau asistenti medicali autorizati .
Dintre numeroasele procedee terapeutice cunoscute si practicate astazi in lume astazi vreau sa va supun atentiei HOMEOPATIA .
Homeopatia este cunoscuta si practicata din cele mai vechi timpuri Hipocrates a pus bazele ei dar Galenus ( cel mai reprezentativ elev al lui Hipocrates ) a preferat dezvoltarea ALOPATIEI astfel incat Homepatia a ramas multa vreme intr-un con de umbra . Este meritul medicului german Hahnemann , care in 1784 a redescoperit si apoi a dezvoltat Homeopatia . De atunci si pana in prezent Homeopatia a cunoscut si cunoaste o dezvoltare si o fundamentare stiintifica deosebita . Este o metoda deja inclusa in programele de invatamant universitar din Romania dar si din alte tari . Este o metoda recunoscuta si acreditata oficial atat in tara dar si pe plan mondial . Astfel , in tari precum Anglia , Franta , Italia ,Olanda , SUA , etc exista spitale de Homeopatie , Institute de studii si cercetari , Policlinici de Homeopatie , Facultati de Homeopatie etc .In ultimii 5 ani , cercetarile si studiile stiintifice realizate in institute de renume mondial , au pus bazele stiintifice ale Homeopatiei . Deci , la ora actuala , s-a parasit linia empirica populara a Homeopatiei si putem vorbi despre Homeopatia stiintifica.
Dar ce este Homeopatia ? Homeopatia este O METODA TERAPEUTICA ce actioneaza in sensul stimularii propriilor mecanisme de aparare si reglaj ale organismului . Astfel , putem afirma ca Homeopatia trezeste si stimuleaza capacitatile proprii de aparare si reactie ale organismului , mecanisme inhibate de catre agresiunea boala .
De ce Homeopatia ? Homeopatia are numeroase avantaje ca metoda teraputica.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }