QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Degeraturile - tratament naturist

Degeraturile - tratament naturist


Sunt provocate de expunerea corpului neprotejat la actiunea frigului timp de peste 12 ore. Sunt mai frecvente la picioare si se manifesta cu dureri, inrosirea tegumentului, senzatia de arsura si furnicatura. Se pot complica cu infectii.

Pentru a trata o degeratura superficiala, cea mai buna metoda este de a incalzi degetele la subsoara sau intre pulpe sau de a acoperi partile degerate cu mainile calde ale altei persoane. Pentru degeraturi mai severe se recomanda incalzirea partilor degerate cu apa calda (40 de grade Celsius).
Incalzirea cu apa mai calda de 40 de grade este contraindicata. Se pot aplica si comprese caldute. Este contraindicata tinerea partilor degerate in fata focului sau a unui incalzitor electric.


Fitoterapie

Se fac bai locale caldute, se aplica prisnite si cataplasme, evitandu-se bandajarea stransa a partilor afectate, pentru a nu fi impiedicata circulatia sanguina locala.

Flori de galbenele - infuzie, preparata din 20 g flori la 1 l de apa, pentru spalaturi locale sau cataplasme.

Tinctura de galbenele se prepara din 20 g flori la 100 ml alcool, prin macerare, timp de 8 zile. Se amesteca 10 ml tinctura cu 100 ml apa fiarta si racita. Se aplica local, sub forma de comprese, pe zonele cu degeraturi superficiale.Baile locale cu telina, timp de 10 minute pe zi, grabesc vindecare si calmeaza durerile. Se fierbe o telina cu radacina si frunze intr-un litru de apa, timp de o ora, apoi se fac spalaturi caldute cu lichidul obtinut.Alte remedii:

Unguent camforat - Se prepara din 10 g camfor, 8 g parafina solida, 100 g vaselina pentru uz extern. Se topesc parafina si vaselina la caldura moderata, se adauga camforul si se amesteca in continuu, pana cand se dizolva tot camforul. Dupa racire se poate folosi in aplicari locale, sub forma de masaje usoare.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }