QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Colina
COLINA


Date generale

Este un alt membru al familiei B complex si actioneaza ca agent de emulsionare a grasimilor. Coopereaza cu inozitolul, alt membru al familiei B complex, la prelucrarea lipidelor si colesterolului. Este una din putinele substante capabile sa penetreze asa-numita „bariera sangvina a creierului' care are rolul de a proteja encefalul de variatiile bruste ale dietei zilnice; aceasta vitamina reuseste sa patrunda direct in celulele creierului unde produce o substanta ce stimuleaza memoria. Nu s-a stabilit o doza zilnica necesara, dar se estimeaza ca hrana obisnuita a unui adult contine intre 500 si 900 mg. Se pare ca poate emulsifia colesterolul, impiedicandu-1 sa se depoziteze pe peretii arterelor ori in vezica biliara.

Ce poate face ea pentru dumneavoastra?

Controleaza depunerile de colesterol. Ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase, mai cu seama a celor cu rol in procesul memoriei, in ultimii ani a fost folosita ca adjutant in remedierea pierderilor de memorie (in doze de 1-5 g zilnic).

Prin actiunea benefica asupra ficatului, contribuie la eliminare toxinelor din organism. Are efect calmant. Adjutant in tratamentul bolii Alzheimer.

Afectiuni datorate carentei vitaminei

Carenta poate provoca ciroze si afectiuni degenerative ale ficatului, ingrosarea arterelor si probabil boala Alzheimer (vezi sectiunea 127).

Surse naturale

Galbenusul de ou, creier, inima, ficat, legume cu frunze verzi, drojdie, germeni de grau. in cantitati mici, colina se gaseste si in lecitina.

Suplimente

Sase capsule de lecitina fabricate din soia contin fiecare 244 mg de inozitol si colina. Formula B complex obisnuita contine in medie 50 m colina si inozitol. Dozele zilnice folosite sunt de 500-1000 mg.

Toxicitate

Nu se cunosc efectele toxice ale colinei (vezi sectiunea 290).

Inamici ai colinei

Apa, sulfamidele, estrogenii, tehnicile de prelucrare alimentara si alcoolul (vezi setiunea 250).

Sfatul meu

Luati totdeauna colina impreuna cu celelalte vitamine B. Daca sunteti in general nervos sau aveti dese spasme musculare, o marire a dozei de colina v-ar putea ajuta. Daca luati lecitina, atunci probabil ca aveti nevoie de un supliment de calciu chelatizat pentru a mentine in echilibru cantitatile j de calciu si fosfor din organism, deoarece colina pare a determina cresterea nivelului de fosfor. incercati un supliment de colina pentru a va imbunatati memoria. Daca sunteti un bautor convins, asigurati ficatului dumneavoastra o cantitate sporita de colina.loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat