QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Adenoviroze - tratament naturist
Adenoviroze - tratament naturist


Sunt infectii larg raspandite, cauzate de un grup de virusuri numite adenovirusuri care provoaca rinite, faringite, pneumonii, adenite, meningite. De cele mai multe ori sunt insotite de febra ridicata si stare generala proasta. Pot da complicatii grave, daca nu sunt tratate la timp, datorita inflamarii glandelor adenoidale. Tratamentul naturist este doar un adjutant al tratamentul medicamentos.


Fitoterapie
Infuzia de musetel - are actiune calmanta si decongestiva. Se prepara dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa si se pot bea doua-trei cani pe zi. Se poate face si gargara, intr-o concentratie mai ridicata.

Infuzia de scortisoara si cuisoare - cu o puternica actiune antivirotica. Infuzia de prepara dintr-o lingurita din fiecare substanta, macinata fin, la o cana de apa fiarta.


Inhalatii

Intr-un vas cu apa fierbinte se pune cate o lingurita de chimen, una de busuioc si un manunchi de flori de tei. Se acopera capul cu un prosop si se inhaleaza vaporii fierbinti.


ApiterapieTinctura de propolis, 20 la suta, este folosita datorita actiunii sale antivirotice. Se beau 20 de picaturi diluate intr-un pahar cu apa, de trei ori pe zi.Remedii rapide:

Infuzia de usturoi - se amesteca 50 g catei de usturoi, 50 g seminte de chimen, 30 g flori de musetel, 20 g rizomi de valeriana. Se pune o lingura din amestecul de mai sus la 1 pahar de apa clocotita, se acopera vasul 15 minute, apoi se strecoara. Se bea cate o jumatate de pahar dimineata si seara.loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }