QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Acidul oxalic - tratare boli si mentinerea sanatatii

Acidul oxalic - tratare boli si mentinerea sanatatii


Spanacul nu trebuie mancat decat crud deoarece prin incalzire se pot produce depuneri de cristale de acid oxalic in rinichi imbolnavindu i. Unul dintre misterele anatomiei umane este functiunea cunoscuta ca miscare peristaltica. Ea are loc in traiectul digestiv cu miscari succesive ce misca inainte orice s-ar gasi inauntru. Este compusa dintr-o serie de contractari si relaxari succesive ale nervilor si muschilor, involuntare si automate. Eficacitatea miscarii peristaltice este insa independenta de tonusul si sanatatea muschilor si nervilor traiectului. Acidul oxalic este un element important in mentinerea tonu­sului si (mentinerea)stimularea peristaltica. In cazul cand alimentele sunt crude, acidul oxalic continut este esential pentru functiile fizi­ologice. In alimentele gatite sau conservate acidul este mort, anorga­nic, vatamator. Cel din alimentele crude se combina usor cu Ca din alte alimente, producand combinatii utile, ajuta asimilarea prin digestie a acestuia din urma si in acelasi timp stimuleaza functionarea peristaltica.Daca insa acidul oxalic a devenit anorganic, mort, din cauza coacerii sau conservarii, el formeaza combinatia cu Ca continut de asemenea, care distruge valoarea nutritiva a ambelor alimente.

Aceasta duce la o deficienta serioasa de Ca, care uneori merge pana la a provoca descompunerea oaselor. Este interesant de stiut ca nici alte elemente din hrana nu pot fi asimilate si complet folosite daca au fost gatite, din cauza modificarilor pe care le sufera adesea impiedica si asimilarea altor elemente prin actiune chimica sau prin alte actiuni. Astfel, de pilda, Fe din spanacul crud poate fi folosit loo%, dar numai 1/5 din total, sau chiar mai putin, poate fi asimilat din spanacul gatit. Este deci de retinut ca, acidul oxalic, fiind atat de necesar sanatatii, trebuie furnizat zilnic organismului prin consumarea de legume crude sau sucurile lor, iar sursa cea mai bogata este spanacul, sfecla(partea verde), frunze de gulie si mustar, varza creata, macris-frunza.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }