QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Acidofilus

ACIDOFILUS


Lactobacihis acidofilus, sau mai pe scurt acidofilus, asa cum este indeobste cunoscut, constituie o sursa de bacterii intestinale benefice, fiind chiar mai eficient in acest sens decat iaurtul. Este disponibil sub forma de culturi incubate pe suport de soia, lapte sau drojdie (in Romania, Lactobacilus acidofilus este disponibil sub forma tabletelor de Enterolactil, n. tr.)

Administrarea regulata de acidofilus pastreaza intestinele curate. Multi medici prescriu acidofilus impreuna cu tratamentele antibiotice orale deoarece antibioticele distrug flora intestinala benefica, determinand deseori diaree si dezvoltarea unei ciuperci numite monilia abricans. Aceasta ciuperca poate creste in intestin, vagin, plamani, in gura, pe degete sau sub unghii. in general dispare dupa cateva zile de generoasa administrare de acidofilus. Utilizarea regulata de culturi de acidofilus mentine curatenia intestinelor; se elimina astfel neplacerile cauzate de respiratia fetida, datorata putrefactiei intestinale (miros rezistent la pasta de dinti si apa de gura), constipatie, vanturile rau mirositoare. De asemenea, acidofilus poate ajuta in tratamentul acneei si altor probleme dermatologice.Nu uitati ca lactoza, carbohidratii complecsi, pectina si vitamina C, plus fibrele intensifica procesul de proliferare a florei intestinale - fapt important deoarece bacteriile "prietenoase' mor intr-un rastimp de cinci zile daca nu sunt continuu alimentate cu diverse forme de acid lactic sau lactoza.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }