QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente mecanica

Instrumente de masurareCalele plan-paralele


Forma de paralelipiped dreptunghic avand doua suprafete opuse plane si paralele denumite suprafete de masura. Cala este folosita pentru controlul dimensiunilor pieselor. Sunt folosite individual sau sub forma de bloc de cale.Lerele de grosime


Lerele au forma de lamele metalice, flexibile, cu suprafete plan-paralele. Ele sunt livrate sub forma de garnituri si contin intre 6 si 16 lamele de diferite grosimi. Sunt utilizate pentru verificarea jocului dintre doua suprafete.


Micrometrul

Este un instrument de masurat lungimi realizat cu un mecanism surub-piulita. Instrumentul este prevazut cu dispozitiv de citire pe tambur, cu dispozitiv de citire digital si cu cadran.

Micrometrele sunt de adancime, de exterior, de interior, pentru tabla, pentru tevi, pentru roti dintate.

Parti componente:

Potcoava

Nicovala

Tija cu surub

Dispozitiv de blocare

Bucsa gradata

Tambur

Dispozitiv de limitareSublerul

Este un instrument de masurare a lungimilor construit dintr-o rigla gradata si un cursor, cu dispozitiv de citire cu indicator, cu vernier, cu cadran si digital.

Sublerele pot fi de exterior, de interior, de adancime, de trasaj si pentru roti dintate.

Subrelele au precizia de 0.1 mm, 0.02 mm, 0.05 mm.


Comparatorul

Sunt aparate cu amplificare cu amplificare care se prezinta in diferite variante constructive. Ele se folosesc la compararea dimensiunilor liniare ale piesei masurate, in raport cu dimensiunea de comparatie.

Comparatoarele pot fi: cu cadran, cu parghie, de interior, minimetre, ortoteste, pasametre, optimetre. Cu exceptia optimetrelor, care sunt aparate cu amplificare optico-mecanica, celelalte aparate comparatoare enumerate sunt cu amplificare mecanica. Dintre acestea cele mai utilizate sunt comparatoarele cu cadran care pot fi folosite la masurarea abaterilor efective dar si la masuratori absolute ale unor dimensiuni mici sau ale unor deformatii care nu depasesc limita superioara de masurare pe scara gradata.

Optimetrul


Aparat comparator optico-mecanic pentru masurat lungimi, prevazut cu un palpator mecanic. Optimetrele pot fi vertical si orizontal.
Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }