QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate mecanica

Dispozitivul contra blocarii rotilor
DISPOZITIVUL CONTRA BLOCARII ROTILOR


La franele de mare putere, la care se urmareste utilizarea la maximum a aderentei dintre roata si sina, pot sa apara in exploatare, pe timp nefavorabil, cazuri mult mai frecvente de blocare a rotilor, ca urmare a reducerii coeficientului de aderenta dintre roata si sina la o astfel de valoare, incat rotile sa fie blocate inainte ca vehiculul sa se opreasca.

Pentru evitarea acestor fenomene de patinare, care micsoreaza efectul de franare si deterioreaza materialul rulant, s-au creat dispozitive speciale care au rolul de a preveni blocarea si alunecarea rotilor pe sine. Aceste dispozitive sunt de doua tipuri, si anume: dispozitive de antipatinare care functioneaza pe cale mecanica si dispozitive de antipatinare care functioneaza electronic.
Dispozitivul mecanic de antipatinare (fig. 10) se compune din: regulatorul de antipatinare Rp, ventilul de evacuare Ve, care este in legatura cu cilindrul de frana, si ventilul de siguranta Vs, care la ruperea tubului de legatura, mentine capacitatea de franare.


Fig.10loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }