QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente mecanica

Cai de crestere a eficientei economice a executarii repararii utilajelorCai de crestere a eficientei economice a executarii repararii utilajelorOrganizarea optima a executarii repararii utilajelor trebuie sa asigure si o eficienta economica, concretizata in reparatii de calitate, costuri minime si o durata de executie cat mai redusa.

Asigurarea cresterii eficientei economice a repararii utilajelor impune realizarea unor cerinte de optimizare, prin folosirea celor mai potrivite cai si metode.Un loc de seama in aprecierea eficientei economice a executarii repararii utilajelor il ocupa nivelul costurilor de realizare a acestora care, de dorit, trebuie sa inregistreze o continua scadere. Acest lucru este cu atat mai important cu cat cheltuielile pentru reparatii in industria constructoare de masini sunt, de obicei, intre 12-18 % comparativ cu totalul cheltuielilor de sectie .

O cale de crestere a eficientei economice a repararii utilajelor o constituie reducerea costurilor legate de repararea utilajelor prin limitarea costurilor necesitate de inlocuirea pieselor uzate. Folosirea acestei cai impune ca prin inlocuirea pieselor uzate cu cele noi, pretul celor noi sa fie mai redus sau sa nu depaseasca pretul pieselor vechi .

O alta cale de reducere a costurilor reparatiilor o constituie reducerea cheltuielilor legate de montarea si demontarea utilajelor, prin mecanizarea executarii acestor operatii si folosirea unor metode moderne de organizare a muncii.

O cale importanta de crestere a eficientei economice o constituie folosirea metodei de executare a repararii utilajelor pe subansamble si organizarea repararii dupa metodele productiei in flux .

Cresterea eficientei executarii reparatiilor se concretizeaza si in marirea duratei de functionare a utilajului intre reparatii si reducerea duratei de executie a reparatiilor. Realizarea acestor cerinte se poate obtine, de regula, prin marirea duratei de folosire a pieselor, prin marirea rezistentei la uzura pe baza folosirii unor tratamente termice, termochimice sau electrice, prin aplicarea unor aliaje dure pe suprafetele de lucru care sufera o uzura rapida s.a. . De asemenea, reducerea duratei de executie a reparatiilor se poate realiza prin folosirea metodei rapide de reparare pe subansamble, repararea pe baza organizarii in flux, asigurarea unei bune pregatirii a executarii reparatiilor s.a.

O cale importanta de reducere a costului reparatiilor o constituie reconditionarea pieselor uzate si refolosirea acestora. Aceasta cale prezinta o mare eficienta economica, dat fiind faptul ca piesele reconditionate reprezinta doar 10-30 % din costul pieselor noi.

Mecanizarea si automatizarea executarii lucrarilor de reparatii si folosirea unor tehnologii moderne de reparare reprezinta, de asemenea, cai de crestere a eficientei economice.

Organizarea moderna a executarii repararii utilajelor recomanda ca, pentru diferitele tipuri de masini si utilaje sa se creeze intreprinderi specializate de reparatii, dotate cu utilaje si forta de munca specializata, care sa asigure repararea utilajelor in conditii de calitate, cu o durata scurta si la un cost redus .Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }