QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Sloganul publicitar trebuie sa fie original
Sloganul publicitar trebuie sa fie original


Fara indoiala ca in publicitate si in advertising in general, originalitatea trebuie sa detina un rol foarte important, daca nu cel mai important. Un slogan publicitar original poate propulsa rapid firma in fata tuturor concurentilor.

Mi-am propus sa ies pentru putin din aria comerciala a analizei sloganurilor publicitare, si sa abordez in cele ce urmeaza sloganul de promovare a Romaniei in Uniunea Europeana. Sloganurile care au promovat imaginea tarii noastre au fost pe rand „Eterna si fascinanta Romanie” si 'Romania mereu surprinzatoare'. Noua campanie aduce cu sine si un nou slogan pentru promovarea imaginii tarii, 'Romania - Fabulospirit'. Daca privim primele doua sloganuri constatam cu usurinta ca sunt total lipsite de originalitate. Nu acelasi lucru putem spune insa si despre cel din urma. Era necesara o noua campanie de promovare avand in vedere imaginea deosebit de proasta care reiesea din sondajele de opinie cu privire la Romania. Ce putem desprinde din acest nou slogan Conceptul, daca analizam cele doua cuvinte care compun noul slogan, spune despre Romania ca este o tara cu oameni spirituali, care se bucura de viata, un popor definit prin bogatie interioara care are mult de oferit Europei, un concept pozitiv. Ar fi foarte interesant de observat in timp daca 'spirit' va reusi sa fie asociat cu romanii, la fel cum 'conservator' este asociat  cu britanicii, 'inginer' cu germanii, 'romantic' cu francezii sau 'guraliv' cu italienii, de pilda. Desi populatia Europei nu leaga decat Casa Poporului sau pe Dracula de Romania, romanii ar urma sa ofere Europei propriile povesti, motiv pentru care campania va fi centrata pe oameni. Noul slogan este cu mult mai original decat precedentele, fapt care avantajeaza Romania in lupta pentru imbunatatirea imaginii sale.
Revenind in zona firmelor, exemplele sunt numeroase, multe dintre acestea fiind deja analizate anterior. Este vorba despre sloganurile publicitare ale unor companii ca Mail on Sunday, Amoz, Burton Menwear, in general fiind sloganuri concepute prin intermediul tehnicii de creare a unor cuvinte proprii.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }