QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Descopera tezaurul judetului neamtACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI

FACULTATEA DE ECONOMIEDESCOPERA TEZAURUL JUDETULUI NEAMT


Definirea problemeiPentru realizarea acestui proiect am ales judetul Neamt, deoarece consideram ca este o zona cu un puternic potential turistic studiile aratand ca numeroase persoane doresc sa isi petreaca concediile in zone linistite pentru a se desprinde de ritmul agitat al marilor orase.


Scurt istoric:

Invecinat cu judetele Suceava la nord, Harghita la vest, Bacau la sud si cu judetele Iasi si Vaslui la est, judetul Neamt este situat in partea central-estica a Romaniei si se incadreaza, din punct de vedere geografic, intre 46040' si 47020' latitudine nordica si 25043' si 27015' longitudine estica. Formele de relief au inaltimi cuprinse intre 1907m (varful Ocolasul Mare) si 169 m (lunca Siretului).

Turistii sunt atrasi de aceste locuri fie datorita minunatelor privelisti si a climei placute, fie datoritaa vestigiilor istorice intalnite aproape pretutindeni.

Obiectivele de interes turistic din judetul Neamt sunt multe. Statiunea turistica Durau, statiunile turistice de interes national Piatra-Neamt si Targu Neamt, salba vechilor manastiri - incepand cu Neamtul, una dintre cele mai vechi manastiri din Moldova (1367), cu mormantul lui Petru Musat, insemnat centru de tiparituri; apoi Secu, ctitoria lui Nestor Ureche (1602), cu frumoase manuscrise, adevarate opere de arta; Agapia, mentionata documentar in 1437 si ajunsa celebra prin picturile din tinerete ale lui Nicolae Grigorescu, Varatecul si celelalte. Pe drept cuvant se poate spune ca, raportat la suprafata, Neamtul este tinutul cu cele mai multe lacasuri de cult din lume (biserici, manastiri, schituri).

Judetul Neamt are o bogata mostenire istorica, evidentiata mai ales prin manastiri, cunoscute pe plan international - Agapia, Bistrita, Durau, Pangarati, Sihastria, Varatec, Sihla, Horaita, Secu - adevarate pietre de hotar pentru orice traseu turistic din judet.

La acestea se adauga obiectivele memorialistice (casele memoriale I. Creanga, C. Hogas, V. Micle, Al. Vlahuta, M. Sadoveanu) si muzeale. Practic judetul Neamt este inclus in Lista obiectivelor de patrimoniu national cu un numar de 552 de monumente, manastiri, cetati, situri arheologice si alte obiective de patrimoniu national.

Datorita calmului si linistii din zona Moldovei ne-am gandit la campania “Descopera tezaurul judetului Neamt” considerand ca momentul potrivit lansarii noii campanii este august 2010, iar campania sa aiba o durata de 10 zile (16 august 2010 – 25 august 2010).
Analiza de piata


Concurenta pe piata turisitca din Europa este acerba din cauza existentei a numeroase zone cu manastiri si monumente istorice mai dezvoltate din punct de vedere economic si al infrastructurii. Cateva dintre acestea sunt: orasul Atena, Muntele Athos si Meteora (Grecia), orasul Roma (Italia), Castelele de pe valea Loirei, palatul Versailles din apropiere de Paris, catedrala Saint Chapelle si muzeul Luvru din Paris (Franta) etc.

Deasemenea, exista si concurenta pe plan national in Romania existand si alte zone atractive si cu specific national. Principalii competitori din Romania sunt: judetul Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului, judetul Ilfov etc.


Analiza SWOTPuncte tari

Puncte slabe

Numeroase obiective turistice: manastiri, Cetatea Neamtului, Casa muzeu Ion Creanga, Mausoleul de la Marasesti etc.

-Unicitatea manastirilor, a monumentelor istorice si a peisajelor;

-Preturi scazute la cazare si mancare in raport cu calitatea acestora;

-Existenta unor traditii care trezesc interesul cetatenilor europeni.

-Concurenta puternica pe plan international;

-Se afla in cel mai slab dezvoltata zona din Romania din punct de vedere economic;

-Infrastructura slab dezvoltata;

-Personal slab instruit (necunoscator de limbi straine).


Oportunitati

Amenintari

-Cresterea numarului de turisti romani si straini;

-Imbunatatirea situatiei economice a judetului prin intermediul turismului;

-Imbunatatirea imaginii Romaniei prin intermediul judetului Neamt;

-Colaborari cu agentii de turism;

-Sprijin si sustinere din partea Consiliului local si al Primariei;

-Sprijin din partea Uniunii Europene.

-Existenta altor zone cu potential turistic;

-Existenta unui numar mic de turisti cauzat mai ales de contextul nefavorabil al crizei economice globale.Stabilirea obiectivelor


Obiectivul central al campaniei este acela de a face cunoscut judetul Neamt al Romaniei prin intermediul atractiilor turistice istorice, peisajelor si traditiilor specifice. Toate acestea trebuie sa surprinda prin unicitatea si frumusetea lor si sa ramana in mintea turistilor astfel incat acestia sa revina in viitor. Astfel, se urmaresc prin aceasta campanie si familiarizarea turistilor cu zona si fidelizarea lor si, nu in ultimul rand, atragerea cat mai multor turisti.


Calendarul campaniei


16 august 2010: Vizitarea Manastirii Tazlau, Manastirii Tarcau si a Manastirii Pangarati


Asezata la poalele Magurii Tazlaului, intr-o regiune de un pitoresc deosebit, Biserica 'Nasterea Maicii Domnului' a Manastirii Tazlau se numara printre cele mai importante monumente ale judetului Neamt.

Biserica este inconjurata de o incinta cu ziduri de piatra, prevazute cu metereze si contraforturi la exterior. Intrarea se arcuieste sub turnul-clopotnita, situat la rasarit, iar in interior, de-a lungul zidului sudic se mai pastreaza substructiile monumentale ale casei Domnesti, in timp ce pe laturile nord si vest s-au descoperit, cu prilejul recentelor cercetari arheologice, urmele fostelor chilii. Turnul-clopotnita este atribuit prin traditie lui Petru Rares, iar un alt turn, situat in coltul nord-vestic al incintei, se crede ca ar apartine secolului XVIII-lea; din pacate - in ambele cazuri - nu exista elemente constructive caracteristice care sa permita o datare certa. Biserica 'Nasterea Maicii Domnului' de la Tazlau este una dintre cele mai monumentale ctitorii ale lui Stefan cel Mare.Pe valea Tarcaului, la mai mult de 15 km de confluenta acestui rau cu Bistrita si la 43 km de Piatra-Neamt, intre localitatile Brates si Ardeluta, o poiana deschisa la margine de padure formeaza cadrul natural al Manastirii Tarcau, cunoscut pana nu demult drept Schitul Tarcau, schit de calugari.

Intemeiata relativ recent in comparatie cu alte lacasuri cult ortodox care au adus faima Moldovei, Manastirea Tarcau a fost ctitorita de ieroschimonahul Avramie in 1833, pe valea Tarcaului.

Biserica, cu hramul 'Duminca Tuturor Sfintilor', nu are turla si este construita dupa un plan triconc traditional, de dimensiuni reduse.

Nu departe de Bisericani, urmand soseaua Piatra Neamt - Bicaz (DN15), un drum colateral urca pana in apropierea hidrocentralei 'Dimitrie Leonida' de la Stejaru, unde se afla un alt ansamblu monumental care poate fi reperat de la mare distanta. La rasarit de Muntele Botosanu, pe malul stang al paraului Pangarati, se afla Manastirea Pangarati, un asezamant de veche traditie de pe valea Bistritei. Manastirea Pangarati a fost construita in epoca lui Stefan cel Mare si reconstruita de Alexandru Lapusneanu (1552-1558).            Particularitatea constructiei este suprainaltarea sa astfel incat s-a ajuns la doua biserici suprapuse - situatie unica in arhitectura medievala din tara noastra (biserica pe doua nivele).17 august 2010: Vizitarea Manastirii Bisericani si a Manastirii Bistrita


Manastirea Bisericani este amplasata intr-un cadru natural deosebit, in satul Bisericani, comuna Alexandru cel Bun - la 12 km vest de Piatra Neamt, pe Valea Bistritei, Muntii Pietrosu - la o altitudime 650 m, culmile din jur purtand numele calugarilor care au intemeiat aici un schit in secolul al XV-lea. Manastirea Bisericani a fost ctitorita dupa cum spune traditia, de Stefan cel Mare. Forma actuala se datoreaza completarilor, chilii, zidul incintei, turnurile - aduse de voievozii din secolul al XVII-lea, Miron Barnovschi si Vasile Lupu.

Biserica ce poate fi vizitata astazi dateaza din secolul al XVIII-lea (1786) fiind ridicata pe locul celei vechi - distrusa de factori naturali - de domnitorul fanariot Constantin Moruzi. Are hramul 'Buna Vestire'.
Manastirea Bistrita este situata la 7 km vest de Piatra Neamt, drumul de accces desprinzandu-se din soseaua Piatra Neamt-Bicaz.

Manastirea Bistrita cuprinde edificii ctitorite sau refacute de cinci dintre voievozii Moldovei:

 • Alexandru cel Bun
 • Stefan cel Mare
 • Petru Rares
 • Pentru  Musat
 • Alexandru Lapusneanu

Manastirea Bistrita a fost un important centru de cultura si arta (caligrafi, miniaturisti, cronicari). Hramul bisericii este 'Adormirea Maicii Domnului', cu dimensiuni grandioase, mai pastreaza fragmente din pictura originala (secolul XVI). Pictura in ulei dateaza din 1814.18 august 2010: Vizitarea orasului Piatra NeamtPiatra Neamt este resedinta judetului Neamt situata pe Valea Bistritei care, datorita frumusetii arhitectonice si reliefului, a capatat denumirea de Perla Moldovei. Orasul se bucura de toate avantajele unei naturi unice, o clima temperat continentala, cu veri scurte, racoroase si placute, toamne lungi, ierni blande, fara geruri mari si zapada din abundenta. Este un 'mic paradis' asemeni unei statiuni de vacanta.

Cetatea dacica de la Batca Doamnei. Situata la 4 km sud-vest de oras. Primele elemente de cultura materiala apartin epocii neolitice (faza Cucuteni), peste care se afla un nivel de locuinte din epoca bronzului si apoi stratul daco-getic. Perioada de maxima dezvoltare a fost intre sec. I i.e.n. si I e.n. Monument istoric accesibil doar arheologic

Complexul monumental din epoca lui Stefan cel Mare (Curtea domneasca, Biserica Sf. Ioan si Turnul Clopotnita). Situat in centrul orasului, in Piata Libertatii, acest ansamblu arhitectural alcatuit din Curtea Domneasca, Biserica 'Sf. Ioan' si Turnul Clopotnita isi are inceputurile, potrivit izvoarelor istorice, in perioada 1468- fiind ctitorit de Stefan cel Mare. Din Curtea Domneasca s-a mai pastrat doar o parte din pivnitele casei domnesti (unde se afla acum o expozitie muzeala) si portiuni din zidul de incinta. Biserica zidita in 1497-1498, monumentala si eleganta, este caracteristica stilului arhitectural moldovenesc din acea perioada. Turnul, construit in din piatra bruta si intarit cu patru contraforturi ce-i subliniaza profilul zvelt, are 19 m inaltime. Foisorul de paza a fost adaugat in epoca moderna.

Sinagoga. La extremitatea estica a fostei Curti Domnesti, in imediata apropiere a Liceului 'Petru Rares', se afla Sinagoga de lemn, monument cu o istorie indelungata si pe alocuri controversata, marturie a numeroasei comunitati evreiesti care a existat in acest oras inca din Evul Mediu.

Rezervatia paleontologica Cozla-Pietricica-Cernegura Muntii Cozla (679 m), Pietricica (530 m) si Cernegura (852 m) strajuiesc orasul Piatra Neamt la nord, est si, respectiv, sud, reprezentand ultima treapta a Carpatilor la zona de contact cu Subcarpatii. Formarea lor este legata de existenta pe aceste locuri cu 60 milioane de ani in urma a unei mari. In rocile din care sunt alcatuiti (marne, gresii, sisturi disodilice) s-au descoperit numeroase fosile de pesti si scoici, care pot fi vazute la Muzeul de Stiinte Naturale din Piatra Neamt.

19 august 2010: Vizitarea Manastirii Durau si a Manastirii Varatec

Manastirea Durau este situata in comuna Ceahlau, judetul Neamt. La 5 km distanta de acest lacas se afla cascada Duruitoarea, de unde ii vine si numele. In jurul muntelui Ceahlau au existat numeroase schituri, dintre care unele au ars, iar altele au fost acoperite de avalanse. Cea care a scapat de prapad si a facut fata vremurilor a fost si este manastirea Durau. Inca de la 1600 s-a stiut despre un schit de la poalele Ceahlaului, ce era condus de nepoata lui Vasile Lupu, maica Mariana.

Manastirea Varatec, unul dintre cele mai cunoscute si mai vizitate monumente ale judetului Neamt, este situata intr-o mica depresiune de la poalele muntilor, adapostita de culmea Dealul Mare, la o altitudine care nu depaseste 460 m. Printre ctitorii acestui asezamant nu aflam nici nume voievodale si nici pe cele ale unor mari dregatori ai tarii. Biserica din zid, avand hramul 'Adormirea Maicii Domnului', dateaza din 1807- 1808, cu forme traditionale imbinate cu elemente neoclasice. Arhitectura bisericii “Adormirea Maicii Domnului” imbina elementele stilului moldovenesc cu unele elemente arhitecturale patrunse in Moldova la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul celui de-al XIX-lea.


20 august 2010: Vizitarea Manastirii Agapia si a Manastirii Sihastria


Manastirea Agapia este situata la poalele estice ale Muntilor Stanisoara, pe valea raului Stanisoara, la 9 km de Targu Neamt - in comuna Agapia. Are hramul 'Sfintii Arhangheli' si a suferit o serie de modificari in 1823, cu decor de inspiratie neoclasica. Este pictata in interior de Nicolae Grigorescu intre anii 1858-1861. Manastirea Agapia are o bogata colectie de arta si obiecte bisericesti, piese datand din secolul XVII, biblioteca cu peste 15.000 de volume.In apropierea manastirii Agapia se afla centrul etnografic cu atelierul manastirii de tesut covoare moldovenesti de la inceputul secolului XIX. In cadrul ansamblului monahicesc se afla Muzeul memorial 'Alexandru Vlahuta'.Manastirea Sihastria este asezata in partea de nord a judetului Neamt, la 22 km departare de orasul Targu Neamt, pe soseaua ce duce spre Pipirig – Vatra Dornei. Lasand in dreapta drumul Manastirii Neamt, atat de umblat de de calugari, voievozi si cronicari, soseaua continua prin lumea Branistei. Stejari seculari, rasfirati pe ambele parti si cateva movile de pamant amintesc, potrivit traditiei locale, de lupte pentru apararea Moldovei. Impreuna cu schitul Sihla din apropiere, devin doua dintre cele mai vestite sihastrii din tinutul Neamt, mult cautate de calugarii isihasti si, nu mai putin de credinciosi, care veneau in pelerinaj la Pestera Sfintei Teodora de la Sihla.


21 august 2010: Vizitarea Manastirii Secu si a Manastirii Neamt

Manastirea Secu este situata in Muntii Stanisoara, pe Valea Secului, la 14 km SV de Targu Neamt - comuna Vanatori. Biserica manastirii 'Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul' a fost construita de Nestor Ureche, tatal cronicarului Grigore Ureche, in 1602, pe locul unui vechi schit de calugari. Arhitectura imbina elemente moldovenesti si muntenesti. Muzeul manastirii detine obiecte de arta bisericeasca, cea mai importanta fiind o broderie de mari dimensiuni, daruita de ctitorii bisericii in 1608.

Manastirea Neamt se afla la aproximativ 17 km de Targu Neamt, pe soseaua care porneste din vestul orasului Pipirig – Poiana Largului. Considerata a fi cel mai vechi asezamant monahal al Moldovei, Manastirea Neamt pare sa fi fost intemeiata mult mai devreme decat momentul „oficial” al fondarii ei: secolul XIV-lea, in vremea lui Petru I. Musat. Acest voievod a ctitorit, in locul vechii bisericii de lemn a manastirii, una din piatra. Biserica actuala poarta hramul „Inaltarea Domnului” si este, prin arhitectura si dimensiune, una dintre cele mai impresionante din Moldova. Ea a fost ridicata de domnitorul Stefan cel Mare, intre anii 1485-1490, in locul celei construite  de Petru Musat, care fusese avariata in urma unui  cutremur. La Manastirea Neamt, se afla una dintre cele mai mari biblioteci crestine, care reuneste peste 19000 de lucrari.

22 august 2010: Festivalul International de Folclor “Ceahlaul”

Festivalul se va desfasura la Targu – Neamt, la Casa Culturii si pe strada principala a orasului, sub forma unei parade a portului si dansului popular cu formatii din zona si de peste hotare, intre orele 16:00 – 21:00.

23 august 2010: Vizitarea Cetatii Neamtului

Cetatea Neamtului, cetate medievala din Moldova, este un obiectiv turistic important pe care il puteti vizita in zona Targu Neamt. Ridicata in timpul lui Petru I al Moldovei, cetatea cunoaste cea mai infloritoare perioada in timpul lui Stefan cel Mare, care o include in sistemul defensiv de cetati ce aveau ca rol apararea Moldovei. Unul din cele mai cunoscute momente de glorie ale Cetatii Neamtului este in anul 1691 cand a rezistat in fata atacurilor armatei poloneze conduse de Ioan Sobieski. A fost ulterior abandonata, datorita presiunilor otomanilor.

24 august 2010: Cursuri de echitatie, calarie de agrement, plimbari de agrement cu trasura


La baza hipica “Col. Virgil Barbuceanu” puteti practica calaria de agrement, pe traseele puse la dipozitie de personalul bazei, care va va indruma spre o plimbare cu trasura sau, daca stati mai mult in zona, puteti lua si cursuri de calarie. Grajdurile bazei hipice adapostesc 30 de cai, dintre care trei (din rasa Lipitan) sunt folositi pentru mersul cu trasura. Baza il gazduieste si pe Violet, fosta glorie olimpica de la Olimpiada de la Moscova. Calul, pursange englez, in varsta de 25 de ani, a fost calarit de toti cei care acum sunt mai campioni la echitatie. Una dintre odoarele bazei este “Indianul”, un cal din rasa Holstein, unicat in Romania, pentru ca este obtinut in urma unui transfer de embrioni. “Indianul” este extrem de bland si arata leit ca armasarii din povestile lui Karl May.

25 august 2010: Masa traditionala


Pentru ultima zi din calendarul campaniei am ales organizarea unei mese traditionale, cu specific moldovenesc. Meniul va include printre altele: ciorba de potroace, racituri de pasare, piftie de porc, cighir moldovenesc, chisca moldoveneasca, pui la ceaun cu mujdei de usturoi si mamaliguta, sarmale moldovenesti, parjoale moldovenesti, tochitura moldoveneasca, cozonac moldovenesc, pasca moldoveneasca.


Bugetul alocat campaniei


Valoarea totala a proiectului “Descopera tezaurul judetului Neamt” ajunge la suma de 797.326,06€. Suma acordata de Ministereul Turismului impreuna cu Uniunea Europeana si Consiliul Judetean Neamt.

Bugetul fiind repartizat astfel:

 • 1000 € crearea a doua spoturi publicitare
 • 780.000 € pentru difuzarea celor doua spoturi TV: 480.000 pentru difuzarea spoturilor in Romania si 300.000 pentru difuzarea acestora in afara Romaniei

Detalierea cheltuielilor cu difuzarea spoturilor TV:

Pro TV:

Difuzare spot TV 60 de zile in care in primele 30 vom avea o singura difuzare pe zi in prime – time care ne va costa 3000 x 30 = 90.000€, in urmatoarele 30 de zile vom avea 3 difuzari pe zi din care 2 vor fi in timpul zilei care ne vor costa 800€ x 2 x30 = 48.000€ si una in prime-time care ne va costa 90.000€. In total pe acest post TV avem un cost de 228.000€

Antena 1:

Difuzare spot TV 60 de zile din care primele 30 vor avea o singura difuzare pe zi in prime – time care ne va costa 1300€ x 30 = 39.000 €, in urmatoarele 30 de zile vom avea 3 difuzari pe zi dintre care 2 vor fi in prime – time si vor costa 1300€ x 2 x 30 = 78. 000€ si una in timpul zilei care ne va costa 500€ x 30 = 15.000. In total pe aces post TV avem un cost de 132.000€

Realitatea TV:

Difuzare spot TV 60 de zile dintre care in primele 30 de zile vom avea o singura difuzare pe zi care va costa 250 € x 30 = 7500€, in urmatoarele 30 de zile vom avea 3 difuzari care ne vor costa 250€ x 3 = 22.500€. In total pe acest post TV avem un cost de 30.000€

Prima TV:

Fiind aceeasi perioada de difuzare, acelasi regim de difuzare si postul Prima TV avand preturi similare cu cele ale postului Realiatea TV costul total va fi tot 30.000€.

TVR:

Difuzare 60 de zile dintre care in primele 30 vom difuza spotul o singura data pe zi ceea ce va implica un cost de 500€ x 30 = 15.000€ iar in celelalte 30 de zile vom difuza spotul de 3 ori pe zi ceea ce va genera un cost de 45.000€. in total costul va fi de 60.000€.

Discovery si TV5: au preturi asemanatoare

Difuzare 60 de zile pe ambele canale TV o singura data pe zi ceea ce va conduce la un cost de 2500 € x 60 = 150.000€ pe fiecare post TV generand o cheltuiala totala de 300.000€ pe ambele posturi TV.

 • Flyere A5 - 148 x 210 mm: 10.000 bucati| 200g = 326,06 €
 • Crearea unui site care sa promoveze aceasta zona 1000€
 • Meniul pentru masa traditionala aproximat la 50€ per persoana. Avand o estimare de 300 pers se ajunge la un cost total de 50€ x 300 = 15.000€

Stabilirea publicului tinta


Publicul tinta este determinat in functie de mai multi parametrii:

Date demografice: campania se adreseaza persoanelor cu varsta de peste 25 de ani, indiferent de sex, dar cu venituri medii si predominant din mediul urban.

Date psihologice: viata sociala activa, in cautarea unor locuri inedite, pentru persoanele care prefera descoperirea traditiei si obiceiurilor specifice Neamtului.

Se mai adreseaza si publicului local, localnicilor care doresc sa se implice in acest proiect.

Stabilirea temei centrale


Tema centrala a campaniei se bazeaza pe ideea de descoperire si redescoperire a valorilor si culturii din judetul Neamt, care nu este exploatata din punct de vedere turistic la adevarata sa valoare. Manastirile din Piatra Neamt se afla intr-o zona in care trecutul se intalneste cu prezentul, o zona cu un peisaj mioritic, cu oameni primitori si cu o traditie ce dateaza de secole.

Judetul Neamt prezinta un relief destul de accesibil. Conform unui studiu de piata realizat de compania C&G Research desfasurat in perioada septembrie-octombrie 2009, turistii renunta la anumite zone datorita inaccesibilitatii drumului. In viziunea turistilor cele mai importante caracteristici ale unei vacante trebuie sa fie: transportul placut si in siguranta pana la destinatie (95%) si conditii de cazare bune (97%)

Pornind de la tema centrala a campaniei am ales un slogan care pastreaza si numele campaniei si anume “Descopera tezaurul judetului Neamt”. Acesta accentueaza idea de cultura si traditie a unei tari, de folclor si istorie romaneasca pe care vrem sa le facem

cunoscute tuturor.TEHNICI DE COMUNICARECa si tehnici de comunicare ne vom axa pe comunicarea in masa. Mai exact, vor fi utilizate: relatiile cu presa, publicitatea si promovarea campaniei prin intermediul agentiilor de turism.

Tehnica cea mai potrivita si eficienta pentru a informa publicul tinta cu privire la campania noastra este desigur televiziunea, ea reprezentand cea mai sigura modalitate de informare fiind foarte accesibila si datorita faptului ca televiziunea are un impact deosebit de mare asupra consumatorilor, in acest caz asupra turistilor.CANALE DE COMUNICARE


Pentru lansarea acestei campanii de educare si convingere a turistilor de a vizita Judetul Neamt au fost concepute doua spoturi publicitare, care urmeaza sa fie difuzate prin intermediul canalelor de comunicare, si anume: televiziune, printuri si Internet.

Aparitiile televizate au fost programate cu 60 de zile inainttea inceperii campaniei, si anume 16 iunie 2010, pe urmatoarele canale de televiziune atat din Romania cat si din Europa:

 • Pro TV
 • Antena 1
 • Realitatea TV
 • Prima TV
 • TVR 1
 • Discovery
 • TV5

Difuzarea pe posturile de televiziune nationale se va face in felul urmator: in primele 30 de zile vom avea o singura difuzare a spotului in prime-time pe fiecare post, iar in urmatoarele 30 de zile vom avea o aborda o metoda publicitara mai agresiva si anume difuzarea spotului de trei ori pe zi, de doua ori in prime time si o data in timpul zilei.

Difuzarea spoturilor pe posturile de televiziune se va realiza e o durata de 60 de zile in fiecare zi cate o difuzare pe fiecare post la orice ora a zilei.

Pentru print s-a optat pentru realizarea a 10.000 de flyere care vor fi distribuite in marile centre comerciale, in cladiri de birouri, in agentiile de turism cu 30 de zile inainte de inceperea campaniei, 16 iulie 2010.

Pentru Internet se va opta pentru crearea unui site propriu in care sa fie prezenta campania “Descopera Tezaurul Judetului Neamt”. Acest site va fi realizat cu aproximativ dua luni inaintea inceperii campaniei.


EVALUAREA CAMPANIEI DE RELATII PUBLICE


Metodele prin care se face evaluarea succesului unei campanii trebuie determinate inainte de implementarea ei, mai exact inca din faza de planificare. De aceea, inainte de initierea campaniei am luat toate masurile necesare, de prevenire si eventual combatere in cazul in care ar exista intamplari neprevazute pentru a ne asigura ca totul decurge conform planificarilor noastre. Impreuna cu Primaria judetului Neamt si cu Consiliul Local am aranjat in asa fel incat in permanenta turistii nostrii sa fie in siguranta, atat din punct de vedere fizic, cat si al sanatatii, de aceea pe tot parcursul sejurului au fost insotiti de o masina a Ambulantei, iar la concert si la masa traditionala, 50 de jandarmi au asigurat paza si buna desfasurare a evenimentelor.

Participantii la acest eveniment au fost realmente incantati de aceste detalii importante.

La sfarsitul sejurului acestia au fost rugati sa completeze un scurt chestionar, pentru ca ulterior datele sa fie analizate, prelucrate si prezentate intr-un articol in revista de turism „Tara mea”.

Reclamele de la televizor au sporit interesul natiunii precum si al turistilor din intreaga Europa pentru vizitarea acestor plaiuri de legenda, fiind difuzate in timpul documentarelor si filmelor ce au atins varfuri de rating. Totodata reclamele difuzate la radio s-au bucurat de o popularitate deosebita fiind considerate o noutate,ascultatorii fiind plictisiti de vesnicile reclamele comerciale

Localnicii nu au scapat nici ei de interogatii si au declarat ca s-au inregistrat cresteri masive de turisti in lunile imediat urmatoare dupa terminarea campaniei si ca veniturile lor au crescut substantial.

Turistii din tara, dar si cei ce ne-au trecut granite au fost foarte receptivi si prezenti la aceasta campanile. Acestia s-au dovedit a fi foarte multumiti si au spus ca vor reveni de cate ori vor avea ocazia in judetul Neamt.

Bibliografie


https://www.infotravelromania.ro/

https://ro.wikipedia.org/

https://manastirimoldova.romaniaexplorer.com/

https://www.bed-and-breakfast.ro/ro/moldova.php

https://moldova.romaniaexplorer.com/

https://www.ropenet.ro/regiuni/moldova/atractii_moldova.html

https://manastirimoldova.romaniaexplorer.com/

https://turismneamt.wordpress.com/

https://www.piatra-neamt-cultural.ro

https://donnico.ro/meniul-zilei.html

https://www.spoturi-tv.ro/conceptie-realizare-spoturi-reclame-tv.shtml

https://www.magazindepublicitate.ro/shop/produse/4-tipar-offset/10-fluturasi--flyere/63-fluturasi--flyere-a5---148-x-210-mm.html

https://www.tvdelivery.ro/html/pdfs/DC%26APTechnicalRequirements.pdfNu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }