QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Scurt istoric managementSCURT ISTORIC MANAGEMENT


Preocupari pentru conducerea activitatii umane au aparut odata cu primele forme de organizare sociala si s-au amplificat pe masura progresului material si spiritual al omenirii.

Managementul empiric se situeaza in perioada in care functia manageriala era indeplinita de proprietarul firmei si se baza pe intuitie, experienta practica si bun simt.

Inceputurile managementului stiintific sunt marcate de aparitia unor concepte generale de management. Introducerea mecanizarii, utilizarea de noi resurse energetice, modificarea structurii fortei de munca, concentrarea acesteia in marile zone urbane au determinat schimbari profunde in structura interna a proceselor de productie. A aparut necesitatea unei conduceri stiintifice a intregii activitati a intreprinderilor si, apoi, a comunitatilor urbane. La inceputul sec. al XX-lea, apar lucrarile lui Frederick Taylor in S.U.A. si ale lui Henri Fayol in Franta care pun bazele inceputurilor managementului stiintific.
Pornind de la aceste lucrari, managementul s-a dezvoltat in continuare. Managementul a preluat cuceririle moderne ale stiintei: informatica, teoria sistemelor etc. transformindu-se intr-o stiinta moderna, intr-o materie de studiu in universitati. Celebra “École Normale Supérieure” din Paris furnizeaza manageri pentru sectorul politic si economic al Frantei.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }