QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Noile capacitati cognitive ale managerilor

Noile capacitati cognitive ale managerilor


Este nevoie de un management puternic pentru a implementa decizii legate de scaderea cheltuielilor unei companii si pentru a gestiona rezultatele financiare catre profitabilitate, insa leadershipul este, de asemenea, necesar pentru a pune bazele unei dezvoltari viitoare.

Oamenii capabili sa conduca organizatii vor avea nevoie de noi capacitati cognitive si noi tipuri de gandire. H. Gardner considera ca trebuie sa ne dezvoltam permanent urmatoarele capacitati:
disciplina mintii (prin interdisciplinaritate),

puterea de sintetiza,

creativitatea,

respectul (prin acceptarea diversitatii)

etica

. Care dintre ele e de neinlocuit in profilul unui lider?

O executie de succes depinde de focusul echipei de management.

Un management performant nu este compatibil cu pierderile. Faptul ca o firma are pierderi inseamna ca managerul nu a estimat corect evolutia afacerii sau n-a ajustat suficient de repede strategia firmei la conditiile externe.

Exista cazuri cand pierderile temporare, in special la inceputurile firmei, sunt justificate deoarece reprezinta, de fapt, investitii (vezi ca. Un manager performant defineste o cultura a firmei, o atmosfera care stimuleaza performanta la toate nivelurile ierarhice. Este usor sa motivezi echipa cand ai pana la zece angajati, aflati toti intr-un birou.

Important este sa simti starea de spirit a fiecaruia, sa stii cum sa-l abordezi ca sa performeze la maximum.. Un model de leadership activ in mediul hipercompetitiv al economiei globale are nevoie de dezvoltarea unor calitati esentiale Modelul axat pe complexitate, respecta relativismul cultural si este proactiv fata de schimbare.. Printre acele „zone' pe care ar trebui sa le cultivam se numara , etica, valorile umane si sociale, atat de mult dezbatute .Etica si respectul diversitatii au devenit foarte importante pentru felul in care ne comportam astazi. .Conceptualizarea ideii ca „angajatii pot servi o cauza dincolo de interesul personal', pare prea idealist pentru lumea businessului in care traim. .

Se spune ca „angajatii care nu acorda respect, nu sunt demni de respectul altora si vor otravi atmosfera la locul de munca' sau ca „liderii lipsiti de etica vor cultiva o lume lipsita de angajati decenti si de cetateni responsabili: nici unul dintre noi n-ar dori sa traiasca pe o astfel de planeta'. Daca inainte fiecare companie avea anumite planuri ample de dezvoltare, acum ne confruntam cu situatia in care multe companii se lupta pentru a-si mentine pozitia pe piata si profitabilitatea. O companie care nu poate sa gestioneze eficient activitatile si procesele din interior, sa aiba informatii concrete si reale despre situatia generala, despre costuri si profit, nu poate supravietui in conditiile actuale.

Tinand cont de aceste aspecte este imperios necesar implementarea eticii in cadrul simularii mediului de afaceri de catre studenti ,viitorii manageri .


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }