QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Metode de imbunatatire a comportamentului etic
Metode de imbunatatire a comportamentului etic


Managerii pot recurge la mai multe metode daca doresc sa elimine comportamentul neetic in cadrul organizatiei. In acest sens, ei pot angaja persoane cu standarde etice ridicate, pot stabili coduri de etica, pot conduce pentru a da un exemplu pozitiv subalternilor, pot contura obiectivele unui post si pot evalua mecanismele de apreciere, pot organiza training-uri pentru imbunatatirea comportamentului etic, pot coordona audite sociale sau pot sa ii sprijine pe angajatii care se confrunta cu probleme etice. Luate individual probabil aceste actiuni nu vor avea un impact mare.
Dar atunci cand majoritatea vor fi implementate ca parte a unui program etic cuprinzator, angajatii vor detine potentialul de a imbunatatii climatul organizational, din punct de vedere etic, al firmei. Insa nu exista garantii ca un program bine gandit va avea ca efect rezultatul scontat. De exemplu, compania Sears este cunoscuta ca o firma care incurajeaza practicile etice si, in fapt, detine un Birou de Etica si Practica in Afaceri. Totusi, programul etic al companiei nu i-a impiedicat pe managerii firmei sa incerce sa stranga fonduri ilegale.

Tinand cont ca oamenii sunt in stadii diferite de dezvoltare morala si poseda sisteme de valori personale diferite, selectia facuta de angajatorii unei organizatii ar trebui sa inlature candidatii pusi sub semnul intrebarii din punct de vedere etic.loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }