QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Metode de amortizare

CAPITOLUL 2.AMORTIZAREA IMOBILIZARILOR CORPORALE
1.Definitia amortizarii.
2.Conditiile amortizarii
3.Baza teoretica si caracterul stiintific al amortizarii.
4.Corelatia intre politica de investitie si politica de amortizare
5.Corelatia dintre autofinantare si amortizare .
6. Clasificarea amortizarii , caracterizare si avantaje .
7.Evidenta amortizarii in contabilitate .

CAPITOLUL 3.PREZENTAREA AMORTIZARII IMOBILIZARILOR CORPORALE LA FIRMA "HELP " S.ACAPITOLUL 4.PROPUNERI SI CONCLUZII

ANEXE

BIBLIOGRAFI
ARGUMENT


Am ales aceasta tema deoarece am considerat-o ca fiind de o deosebita importanta .
In contextul actual al economiei de piata o unitate economica poate sa obtina rezultate deosebite in conditiile concurentei numai daca rodusele finite realizate , lucrarile executate si serviciile prestate sunt de o calitate buna si la un pret acceptabil . Productia destinata vanzarii trebuie sa fie realizata in functie de cerintele pietei .
Dupa 1989 s-a constatar o crestere a cererii de piata pentru produsele moderne , eficiente si de o buna calitate .In acelasi timp populatia dupa aceasta data a avup acces la mult mai multe informatii , lucru care a influentat nivelul cererii . Avand in vedere ca pe piata romana au patruns foarte multe produse straine similare cu cele romanesti , producatorii autohtoni au fost obligati sa acorde o atentie suplimentara calitatii .
Pentru obtinerea de bunuri de calitate superioara care sa se alinieze la standardele internationale este nevoie de materii prime de o buna calitate , mijloace de productie performante si o forta de munca cu un grad de calificare superior . Avind in vedere aceste 3 conditii unitatile economice s -au orientat in utilarea cu mijloace de productie moderne , fiabile cu performante superioare si cu o mare productivitate . Achizitia lor reprezinta un efort financiar pentru fiecare unitate si de aceea operatiile de achizitie trebuie analizate foarte bine inainte de a fi efectuate calculand si efetele financiare pe care le implina achizitia pe intreaga perioada de amortizare a imobilizarilor .
Calculul si evidenta amortizarii imobilizarilor reprezinta o activitate de maxima importanta realizata de evidenta financiar -contabila
din fiecare unitate . Aceasta evidenta este tinuta in orice unitate de compartimentul financiar - contabil care poate prezenta in orice moment situatia investitiilor, sumelor amortizate si a restului de recuperat prin
amortizare . Aceste situatii pot fi prezentate la solicitarea conducerii unitatii sau a forurilor competente , iar daca acest lucru nu este solicitat situatiile se intocmesc lunar . Fiecare categorie de imobilizare are un plan propriu de amortizare care trebuie respectat .
Metoda de amortizare a imobilizarilor poate diferii de la o unitate la alta , dar odata stabilita ea va fi utilizata pe intreaga perioada de functionare a unitatii conform principiului contabilitatii metodelor .
Alegerea metodei de amortizare presupune conoasterea in amanunt a metodelor si alegerea celei mai avantajoase pentru unitate .
Fiecare metoda de amortizare prezinta avantaje si dezavantaje ce trebiue foarte bine analizate inaintea alegerii uneia din ele .
In elaborarea acestui proiec am incercat sa folosesc cat mai multe din cunostintele si notiunile asimilate in perioada liceului , dar si cunostintele dobandite suplimentar prin munca individuala .
Cu toate ca amortizarea prezinta o serie de particularitati de la o unitate la alta si de la o metoda la alta .
In aceasta lucrare am incercat sa prezint cat mai multe elemente cu caracter general .
Lucrerea de fata ma ajuta in acelasi timp sa pun in valoare si abilitatile dobandite in orele de laborator si instruire practica , unde am rezolvat probleme cu caracter aplicativ si studii de caz .
Finalizand aceasta lucrare sper ca am demonstrat nivelul de cunostinte si abilitati de care dispun si ca in activitatea viitoare voi putea sa realizez lucrari de calitate in domeniul pentru care m-am pregatit .
Avand in vedere ca disciplina contabilitate este o disciplina care se adapteaza permanent conditiilor studiul individual este obligatoriu pentru orice lucrator in domeniul financiar- contabil .


CAP. 1 PREZENTAREA
TEORETICA A TEMEI METODE DE
AMORTIZARE A IMOBILIZARILOR
CORPORALE


CADRUL LEGAL DE DESFASURARE A UNEI ACTIVITATI ECONOMICE


Activitatea economica reprezentand preocuparea societatii noastre , se desfasoara in intreprinderi , care devin astfel utilizatoare de resurse , sursa de bogatie si detinatoare de putere . Intreprinderea poate fi definita ca o entitate economica si sociala in care se produc bunuri si servicii destinate pietei in vederea satisfacerii nevoilor clientilor si realizarii de profit .
Ea este constituita dintr-un grup de persoane organizate potrivit anumitor cerinte economice , juridice si tehnologice care concep si desfasoara procese de munca folosind un anumit capital . O intreprindere indiferent de dimensiune , profil si forma de proprietate nu poate functiona fara existenta resurselor . Intreprinderea are un rol hotarator in dezvoltarea economica a unei tari in determinarea potentialului acesteia deoarece la acest nivel se creaza substanta economica . Infiintarea unei intreprinderi reprezinta un proces complex ce reuneste doua etape :
pregatirea procesului de infiintare
- procesul propriu-zis de infiintare
Cele doua etape de infiintare a intreprinderii se refera la o succesiune de activitati grupate in trei stadii :
nasterea ideii
elaborarea proiectului
declansarea procedurilor pentru inceperea activitatii
Nasterea ideii este un stadiu ce presupune o serie de eforturi de cautare ,
cercetare si efectuare a unor analize repetate , cele mai bune surse de idei fiind : mediul profesional , viata cotidiana si priceperea celui care porneste intr-o afacere . De asemenea intreprinzatorul trebuie sa culeaga informatii si poate apela la organisme specializate , poate consulta reviste de specialitate sau poate cumpara un brevet sau o licenta .
Cu ocazia verificarii realismului proectului , creatorul trebuie sa dea dovada de competenta , sa tina cont de cerintele pietei , de mijloacele financiare disponibile , de existenta produsului / serviciului ce fac obiectul de activitate al intreprinderii pe care doreste sa o infiinteze si sa aleaga forma juridica .

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }