QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Exercitiu pentru managementul proiectelorEXERCITIU PENTRU MANAGEMENTUL PROIECTELOR


Atenție! Prezentarea ideii de proiect se va face in data de 11 mai 2010 la seminarii, iar predarea fișei de proiect se va face in ultimele ore de seminar, pe 18 mai 2010. Fișa de proiect trebuie tehnoredactata. Nu se accepta fișe de proiect scrise de mana.

ALEGETI UNUL DINTRE URMATOARELE DOMENII SI IDENTIFICATI O PROBLEMA DE PROIECT IN DOMENIUL RESPECTIV PRIN REALIZAREA UNEI FISE DE PROIECT:

  1. Dezvoltare locala
  2. Extinderea infrastructurii locale
  3. Reforma administrativa
  4. Transparenta institutiilor publice
  5. Domeniul perfectionarii
  6. Dezvoltarea societatii civile
  7. Domeniul ocuparii fortei de munca
  8. Dezvoltarea parteneriatului dintre administratia publica si organizatiile neguvernamentale


Atentie durata de implementare a proiectului sa nu depaseasca 12 luni, limita de buget in care trebuie sa se incadreze proiectul este de 100.000 Euro, iar aplicantul proiectului poate fi ori institutie a administratiei publice locale sau centrale, ori organizatie neguvernamentala.1. ANALIZA PROBLEMEI


Precizati domeniul ales: Dezvoltare Locala


Identificati problema reala, raspunzand la urmatoarele intrebari:


CARE este problema pe care incercati sa o rezolvati?


Problema pe care proiectul incearca sa o rezolve se refera la insuficienta locurilor special amenajate pentru plimbarea ciinilor in municipiul Cluj-Napoca.


DE CE este aceasta o problema? (cauze)


Aceasta problema are mai multe cauze: in primul rand, faptul ca oamenii care au animale de casa trebuie sa parcurga o distanta mai mare pentru a ajunge la un astfel de loc, iar unele persoane renunta la parcurgerea acestei distante si astfel isi plimba ciinii si in alte locuri create cu alte scopuri, iar in al doilea rand sunt multe locuri create cu alte scopuri care nu pot fi schimbate precum locuri de joaca pentru copii, parcuri.


UNDE si CAND se manifesta aceasta problema? (periodicitate)


Aceasta problema dureaza de mult timp, de cel putin 8-10 ani. Tot mai multe locuri special amenajate pentru plimbarea ciinilor dispar din cauza constructiilor nou ridicate in zona. Spatiile din Marasti (linga biblioteca Judeteana, respectiv capatul strazii Nasaud); Gheorgheni (zona centrului comercial Iulius Mall) si zona centrala (intersectiile strazilor Decebal, Dacia si Traian) sunt desfintate. Din pacate nu exista nici o tentativa pentru amenajearea unui astfel de loc.


PENTRU CINE este o problema? (cine sunt cei afectati de problema, de exemplu, grupul tinta si alte grupuri afectate)


Cetantenii Clujului care detin animale de casa si vor sa-si plimbe ciinii in astfel de locuri sunt afectati de aceasta problema.


CE SE VA INTAMPLA daca nu rezolvam aceasta problema? (consecinte si impact)


Daca aceasta problema nu se va rezolva, multe persoane vor renunta la idea de a-si cumpara un animal de casa, respectiv multi dintre cei care au deja animale de casa vor renunta sa-si plimbe ciini in locuri special amenajate pentru ciini si isi vor plimba animalele in alte locuri create cu alte scopuri, cum ar fi parcurile.


2. DESCRIEREA PROIECTULUI


Titlul proiectului:


PLIMBA-TI CIINELE INTR-UN LOC SPECIAL AMENAJAT PENTRU EL SI NU IN PARCURI PENTRU COPII.


Justificarea proiectului


Acest proiect a luat fiinta in incercarea de a raspunde la  intrebarea din ce cauza gasim mizerii lasate de caini si in alte locuri decat cele special amenajate pentru ei. Sunt foarte multi locuitori in Cluj Napoca care detin animale de casa. Indiferent de persoana, caine, locuitorii Clujului ar trebui sa beneficieze de mult mai multe locuri special amenajate pentru plimbarea animalelor de casa, decat sunt acum. Astfel ar disparea mizeriile lasate de animale de companie de pe trotuare, parcuri, locuri de joaca pentru copii.Rezumatul proiectului (maxim 15 randuri)


Proiectul 'Plimba-ti cainele intr-un loc special amenajat pentru el si nu in parcurile pentru copii'  doreste sa amenajeze mai multe locuri pentru plimbat caini in mai multe cartiere din Cluj Napoca. Este sprijinit de Consiliul Local, Primaria, diverse firme private care doresc amenajarea unor astfel de locuri si este ajutat si de un ONG. Proiectul isi propune sa amenajeze astfel de locuri cat mai repede in mai multe cartiere, ca locuitorii sa beneficieze de aceste locuri. Pentru acest lucru se vor desfasura o serie de activitati, pe parcursul a 6 luni calendaristice, incepand cu luna iulie a anului curent.Scopul proiectului


Scopul proiectului consta in dezvoltarea locala urbana, prin oferirea a mai multe locuri special amenajate pentru plimbarea animalelor de casa.


Obiectivul general al  proiectului


Amenajarea a mai multor locuri special amenajate pentru plimbarea animalelor de casa in mai multe cartiere.


Grupul ținta (Cine face parte din grupurile ținta ale proiectului?)


Grupul tinta sunt locuitorii Clujului care detin animale de casa si vor sa-si plimbe caini in locuri amenajate pentru caini.


Resursele proiectului


Umane


Echipa de proiect


Echipa de proiect va consta in:

- un manager de proiect, care aproba deciziile si coordoneaza activitatile celorlalti

- o persoana care sa ofere consultanta si sa ia decizii in cazul in care managerul de proiect nu poate raspunde solicitarilor

- o persoana care se ocupa cu licitatiile in vederea colaborarii dintre Consiliul local si celelalte firme

- o persoana care se ocupa cu gasirea unor locuri care pot fi amenajate

- o persoana insarcinata cu supravegherea amenajarii locurilor

- o persoana insarcinata cu amplasarea cosurilor de gunoi

- o echipa care sa puna garduri in aceste locuri

- o echipa care sa asigure iluminatul public


Mentionati principalele categorii de cheltuieli din cadrul proiectului (cheltuieli directe si indirecte):


Pentru desfasurarea proiectului vor fi necesare urmatoarele categorii de cheltuieli: mai intai directe: cheltuieli de personal, care includ salariile si alte cheltuieli salariale pentru echipa de proiect;

cheltuieli necesare derularii activitatilor incluse in proiect - echipamente, costuri specializate (diseminare informatii, audit financiar), amortizari;

o suma de rezerva pentru cheltuieli neprevazute;

apoi cheltuieli indirecte: utilitati, posta


3. ACTIVITatILE PROIECTULUI


Descrierea activitatilor si a metodologiei de realizare


Pentru realizarea acestui proiect se propune o serie de activitati.

In primul rand, o strangere de fonduri pentru amenajarea unor astfel de locuri care este facuta de un ONG ales de Consiliul Local.

In al doilea rand neacordarea aprobarii de construtii, pe locuri de plimbat caini existente de catre Primaria si Consiliului Local Cluj Napoca. Se doreste gasirea unor locuri care pot fi amenajate corespunzator pentru plimbarea animalelor de casa.Pentru acest lucru este nevoie de o echipa de oameni care sa caute astfel de locuri. Consiliul local are multe colaborari cu astfel de firme si va organiza o licitatie pentru a selecta una dintre ele. Realizarea acestei activitati va dura aproximativ doua luni.

Apoi se vor amenaja aceste locuri cu garduri de aproximativ 100-150 de cm, pentru ca oameni sa nu poata intra cu masini in aceste locuri, respectiv animalele care se joaca acolo sa nu iasa pe strada. Apoi in aceste locuri se vor pune cosuri de gunoi, pentru a nu lasa mizeria pe jos, respectiv a nu arunca hartii, peturi si alte mizerii pe jos, respectiv amplasarea unor pungi, care sunt pentru strangerea de mizeri lasate de animale de companie, de catre stapanii acestora.

Avand in vedere ca sunt persoane care isi plimba animalele si seara, respectiv dupa ce se intuneca, se va introduce iluminarea pe timp de noapte in aceste locuri. Este nevoie aproximativ de 2-3 de stalpi pentru un loc, si o echipa de oameni pentru a-i monta.Calendarul activitatilor (va rugam sa inscrieti actiunile prevazute in 12 luni si sa prezentati responsabilii de realizarea acestora)


Luna

Activitati

Responsabil

Luna 1

Strangere de fonduri

ONG

Luna 2

Neacordarea aprobarii de constructii pe aceste locuri

Consiliul Local si

Primaria

Luna 3

Cautarea si gasirea unor locuri care pot fi amenajate

Consiliul Local si Primaria


Luna 4

Amenajarea locurilor cu garduri

Consiliul Local

Luna 5

Amenajarea locurilor cu cosuri de gunoi si pungi pentru strangerea mizeriilor

Consiliul Local

Luna 6

Asigurarea iluminarii pe timp de noapte

Consiliul Local


Realizati diagrama Gantt a proiectuluiSustenabilitatea proiectului (cum vedeti continuarea proiectului dupa incheierea finantarii?)


Consideram ca, dupa finalizarea proiectului, acesta va fi apreciat ca o initiativa reusita. Colaborarea dintre Consiliul Local, Primaria, firmele private si ONG doreste sa asigure un grad ridicat de multumire din partea cetatenilor Clujului.

. Pe termen mediu si lung, acest proiect doreste sa fi contribuit la cresterea numarului de persoane care isi plimba animalele de casa in locuri special amenajate pentru acest scop, in loc de parcuri.


4. EVALUAREA PROIECTULUI


Pe parcursul implementarii proiectului, echipa de proiect doreste sa obtina un grad ridicat de calitate a lucrarilor efectuate, pentru a asigura satisfacerea grupurilor tinta pe termen lung.Prezentul proiect doreste sa maresca numarul de persoane care detin animale de casa, sa-si plimbe animalele de companie in locurile special amenajate pentru ei. Consideram ca, dupa finalizarea proiectului, locuitorii vizati vor fi multumiti de rezultate, iar cei care nu doresc sa beneficieze de serviciile oferite, sa aprecieze utilitatea acestui spatiu.


5. REALIZATI MATRICEA CADRU LOGIC A PROIECTULUI
Logica interventiei

Indicatori de realizare

verificabili in mod obiectiv

Surse si mijloace de

verificare

Ipoteze

Obiectiv

general


amenajarea lorucilor pentru plimbat animale de casa

-gradul de multumire a grupurilor  tinta

Chestionare; interviuri


Obiective specifice


- calitatea materialelor folosite

- numarul de persoane care frecventeaza locul dupa amenajare

Documente oficiale ale proiectului, care pot fi solicitate de oricine interesat si care ofera toate categoriile de informatiiRezultate

preconizate

obtinerea unui grad ridicat de multumire din partea cetatenilor afectati

cresterea numarului de persoana care isi plimba animalele in aceste locuri

scaderea numarului de persoane care isi plimba animalele de companie in parcuri si locuri amenajate pentru copii

gradul de multumire a cetatenilor

numarul de persoane care isi plimba animalele in astfel de locurichestionareLipsa interesului pentru un astfel de proiect di partea mai multor oameni decat cei preconizati


Activitati

stangere de fonduri

neacordarea aprobarii de constructii

cautarea si gasirea unor locuri care pot fi amenajate

amenajarea locurilor cu garduri

amenajarea locurilor cu cosuri de gunoi si pungi

asigurarea iluminarii pe timp de noapte

Mijloace:


personal, echipament, instruire, studii, aprovizionari, facilitati operationale


raporturile evaluarii pe parcurs

Nu sunt necesare indeplinirea unor preconditiiNu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }