QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Caracterizarea furnizorilor prin facilitatile oferite consumatorilorCaracterizarea furnizorilor prin facilitatile oferite consumatorilor


Un rol important in aprecierea furnizorilor revine, asociat capacitatii acestora de a oferi o anumita resursa cu un anumit grad de siguranta , facilitatilor pe care le acorda in comercializare, a serviciilor care insotesc produsul.

Astfel, furnizorul poate acorda:

- facilitati in politica de distributie

- facilitati in politica de service dupa vanzare

- facilitati prin politica de pret
- facilitati la decontare.

In general aceste facilitati au rolul de a stimula vanzarea produsului oferit de un furnizor in raport cu ceilalti frunizori, in conditiile in care resursele sunt asemanatoare calitativ si ca utilitate.

Politicile in domeniul pretului sunt in functie de concurenta , ca si de dorinta pentru obtinerea unui anumit profit pe termen scurt, mediu sau lung.

Cunoasterea sistemului de pret practicat de catre furnizor creeaza conditii pentru elaborarea unor actiuni specifice de contracarare pe piata anumitor efecte nefavorabile pentru cumparator. In general se practica urmatoarele sisteme de pret :

-Sistemul cu pret fix consta in aceea ca pretul ramane nemodificat pe o anumita perioada de timp stabilita de partile contractante, modificarea pretului se poate face numai pe baza unei notificari anterioare si cu acordul partenerilor de contract. Lipsa acordului de vointa al ambilor parteneri conduce la intreruperea contractului. In general acest sistem de pret se practica in conditii de stabilitate pentru perioade scurte de timp.

-Sistemul cu pret renegociabil la fiecare comanda se practica in situatiile in care conditiile de productie, ce determina nivelul pretului, sunt foarte greu de anticipat sau exista riscul unor fluctuatii importante in evolutia acestuia pe piata de furnizare. Un asemenea sistem de pret poate fi avantajos pentru consumator in conditii de crestere a ofertei, dar poate sa aiba influente negative in situatia inversa .

-Sistemul cu pret indexat este apreciat ca fiind cel mai eficient atat pentru furnizor cat si pentru consumator. Se practica de obicei in cadrul unor relatii contractuale stabile, de durata , devenite traditionale. Acest sistem

consta in faptul ca pretul cerut la un moment dat va fi rezultatul unor calcule de fundamentare bazate pe un algoritm asupra caruia s-a convenit anterior.Decizia in politica de pret trebuie sa fie foarte bine fundamentata avand in vedere implicatiile pe termen lung care pot sa apara . Analiza trebuie sa se bazeze pe analiza statistica a dinamicii preturilor si a costurilor de productie ale furnizorilor.

Analiza si caracterizarea furnizorului pe linia politicilor de pret trebuie sa aiba in vedere si eventualele reduceri de pret si conditiile in care acestea se acorda.

Reducerile de pret practicate de furnizor pot lua forma :

-Rabatului de pret pe cantitate

-Escomtului bonificatiei.

-Rabatul de pret pe cantitate se acord de catre furnizor pentru cumpararea la fiecare comanda a unei cantitati mai mari, peste o limita minima stabilita de acesta. Se poate acorda in doua variante:

rabatul de pret pentru intreaga cantitate cumparata la o comanda consta in faptul ca , pentru cumpararea la o comanda a unei cantitati mai mari in raport cu limita minima stabilita de furnizor, aceasta va fi evaluata integral cu un pret de vanzare mai mic;

rabatul progresiv are in vedere reducerea de pret numai pentru cantitatea suplimentara cumparata peste nivelul minim stabilit. Se pot acorda niveluri diferite, progresive de rabat la pret pentru cantitatile suplimentare cumparate peste anumite limite succesive prestabilite de furnizor.

Escomtul ( bonificatia ) consta in reducerile de plata acordate de furnizor pentru plati rapide sau anticipate. Lupta de concurenta se duce in general in domeniul preturilor, aceasta justificand atentia deosebita care trebuie acordata in aprecierea politicilor de pret ale furnizorilor, cand se elaboreaza strategii pe piata acestora.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }