QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Bariere de comunicare intre suporterii a doua echipe

Bariere de comunicare intre suporterii a doua echipe.

Cauzele care au dus la aparitia barierelor in comunicare intre suporterii a doua echipe.

a)     Diferenta de personalitate si perceptive:

Persoanele cu cunostinte, valori, asteptari, experienta si interese diferite percep acelasi fenomen in mod diferit.
De multe ori cand comunica intre ei suporterii a doua echipe considera ca mesajul transmis este cat se poate de clar. Pentru evitarea neantelegerilor feedback-ul trebuie sa fie pozitiv, in caz de feedback negative apar conflictele. Este importanta acuratetea prin care se transmite mesajul si daca a fost perceput clar, acceptarea neconditionata a sentimentului a celuilalt suporter din echipa acestuia fata de echipa favorita.

b)     Reactiile emotionale:

Reactiile apar ca bariere emotionale in cazurile de contradictorii din starile de furie, dragoste, frica , ura, frustrare, fanatism, agresivitate etc

Acete stari influenteaza de cele mai multe ori negativ si apar barierele in comunicare fiind implicati emotional foarte puternic ducand la agresivitate, violent fizica, fanatism. Este important cum se transmite mesajul si cum este primit.Daca este primit prin feedback-ul negativ cu siguranta si reactiile ulterioare vor fi negative.

Din punct de vedere emotional mai apare si orgoliul in caz de esec al echipei favorite si intervine pierderea prestigiului ca fiind perceput in acel moment cu o valoare mai mica fata de echipa adversara. Prin esec apare frustrarea si comportamentul agresiv sau defensive in functie de personalitatea , emotivitatea, educatia si autocontrolul.c)     Tendinta de a evalua:

Este specific rasei umane sa evalueze sa judece sis a aprobe sau dezaprobe safirmatiile unei persoanein continuu. Din nefericire barierele in comunicare apar atunci cand nu reusesc sa evite judecatile de valoare inainte de a asculta interlocutorul.

d)     Ideile preconcepute:

De foarte multe ori se intampla ca un anumit mesaj sa fie inteles intr-un anumit fel (interlocutorul percepe mereu lucrurile asa cum si-ar dori sa fie , nu cum sunt in realitate defapt) deoarece il considera imposibil sa aiba o alta interpretare, ca fiind diferita de cea a suporterului din echipa adverse.

In momementel de frustrare ramanem uimiti de comportamentul, atitudinea si limbajul acelei persoane pe care o cunoastem de mult timp. Reactiile la stres, frustrari, ura si dezamagire sunt diferite de la persoana la alta fiind influentat de mediul in care traieste, educatia, mentalitatea si inteligenta emotional a fiecarei persoane.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }