QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente latina

Alfabetul latinAlfabetul latin

Alfabetul latin este al doilea sistem de semne dupa cel grec, care noteaza foneme, adica sunete prin care se reliefeaza sensul intr-un complex sonor dat. Romanii au imprumutat alfabetul de la etrusci cu aproximativ sase secole a.Chr., care, la randul lor, s-au inspirat din alfabetul grec intrebuintat in vreuna din coloniile grecesti ale Italiei sudice. Faptul acesta a fost stabilit pe baza descoperirii de curand a vechiului alfabet etrusc, care cuprinde literele folosite in vechile inscriptii romane, avand aceeasi forma si la etrusci si la romani. Cel mai vechi document latin scris cu aceste insemne este o inscriptie pe o agrafa de aur datand din anul 600 a.Chr., care a fost gasita in orasul italian Praeneste, de unde si denumirea: Fibula de la Praeneste.Alfabetul latin cuprinde douazeci si trei de litere: A, B, C, D, E, F, G, H, I, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, V, X, Y, Z.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }