QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Tema de sinteza Nasterea democratiei americane(ex: taxa pe ceai, timbru).Colonistii erau nemultumiti si pentru felul ca toate deciziile care ii priveau erau luate in afara oricarei consultari.
Nemultumirile colonistilor determina un curent de actiune unitara in randul celor 13 teritorii briatnice din cele de separatismele care existau intre ele uneori amplificate in mod artificial.
Punti de legatura erau:
-originea anglo-saxona;
-religia;
-dorinta de libertate;
La 1754 s-a tinut prima intalnire a reprezentantilor din cele 13 colonii la initiativa Virginiei.
Rostul era de a gasi calea cea mai buna pentru reglementarea situatiei intre colonii si metropola.Cererile formulate au fost respinse de regele George al III-lea.


In perioada urmatoare au loc ciocniri intre colonisti si britanici(Baston-1770).In 1774 s-a tinut un congres la Philadelphia.Reprezentantii colonistilor nu erau hotarati sa rupa legatura cu Londra.Raspunsul englezilor a fost neasteptat in sensul ca au avut loc masuri represive de intimidare chiar in randul coloniilor care erau mai legate de coroana.Razboiul a izbucnit in 1775.Colonistii nu dispuneau decat de garzi de autoaparare.Infrangerile suferite de ei in primii ani au explicatia principala in diferenta de capacitate militara.Lucrurile nu se vor imbunatatii prea mult nici dupa numirea in fruntea armatei a lui George Washington si atunci colonistii au apelat la sustinere externa.
Benjamin Franklin a negociat alianta cu Franta in 1778.

2.Organizarea S.U.A.

La 4 iulie 1776 s-a adoptat "Declaratia de Independenta" conceputa de Jeffenrson din care au fost scoase anumite formulari cum ar fi cea referitoare la desfiintarea sclaviei.
Principiile erau iluministe si dadeau expresie idealurilor de libertate, dreptate, democratie etc.In anul urmator a fost obtinuta prima biruinta semnificativa la Saratoga care a dat incredere colonistilor in posibilitatea biruintei.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }