QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Renasterea artistica ( istorie )

Arhitectura civila urbana este reprezentata de constructia unor vile si palate ( Medici si Strozzi , Florenta ; Luvru , Paris ) , castele (Blois ), cladiri municipale ( Palatul Dogilor si Turnul Orologiului , Venetia , halele din Ypres ) si pietele publice ( Piata Capitoliului din Roma ).
Arhitectura religioasa are ca simboluri catedralele Santa Maria del Fiore din Florenta si Sf. Petru de la Roma . Cupolele proiectate si realizate de Filippo , Brunelleschi si Michelangelo impresioneaza prin inovatiile tehnice si artistice . Alte constructii , precum Tempietto din Roma , proiectata de Bramante , se remarca prin dimensiunea mica si eleganta proportiilor.


Pictura a abordat o mare varietate de subiecte : scene mitologice (Nasterea Venerei de Botticelli , Amorul sacru si amorul profan de Tiziano Vecellio) , scene biblice (frescele Capelei Sixtine din Vatican de Michelangelo ), alegorii (Scoala din Atena , de Rafael) , imagini de batalii (Batalia de la San Romano, de Paulo Ucello ) si aspecte de viata cotidiana (Dans taranesc de Pieter Bruegel ) . Arta renascentista rupe cu traditia medievala manifestand predilectie pentru realizarea de nuduri (Venus adormita , de Giorgione , Adam si Eva de Albrech Durer ) si madone (Madona Sixtina , de Rafael ). Portretele masculine cele mai cunoscute sunt Omul cu tichie albastra , de Jan van Eyck si Francisc I , de Jean Clouet .

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }