QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

Minunea vesnicei uniriLa 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Moldovei. Prin alegerea sa ca domn si in Muntenia, se infaptuieste la 24 ianuarie 1859, Unirea muntenilor si moldovenilor. Entuziasmul popular este general. Unirea se realizeaza in fapt. Domnul Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei devine Alexandru Ioan Cuza.
In cei sapte ani de domnie(1859-1866) Cuza, este ajutat de Mihail Kogalniceanu si alti oameni politici sa modernizeze tara. Taranii primesc pamant din propietatea statului, a manastirilor si a boierilor. Se dezvolta agricultura, schimburile comerciale. Armata este reorganizata. Invatamantul primar devine obligatoriu si gratuit. In orase se infiinteaza licee, iar la Iasi si Bucuresti se infiinteaza primele universitati. Tricolorul este steag national. Capitala tarii devine Bucuresti.Cuza-Voda a fost un om bun si drept pentru cei multi. Schimbarile profunde incepute de el, nemultumesc o parte a oamenilor politici si pe unii boieri. Acestia il obliga sa abdice si sa paraseasca tara si este inmormantat la biserica Trei Ierarhi din Iasi.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }