QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Inflorirea economica a coloniilor grecestiIn viata economica a grecilor unul din rolurile principale l-au jucat coloniile. Ele fiind centre agrare, mestesugaresti si comerciale, care au fost create de fenicieni in perioada secolului XII-IX i.Hr., iar de greci in perioada secolului VIII-VI i.Hr.
Principalele criterii ale progresului economic sunt observate prin transportul utilizat de catre coloniile grecesti si prin amplasarea lor geografica. Din cauza drumurilor proaste si lipsa podurilor, obligindu-i sa treca riurile prin vad (ruta terestra Mesalia), drumul fiind cu mult mai lung. Insa aceste cai comerciale le aducea un anumit folos, unind Grecia cu diferite colturi ale Europei pe calea navigatiei de cabotaj aducind un mare venit negustorilor, in special in Marea Egee unde ei isi instaureaza dominatia in regiune.Acest proces se manifesta prin luptele contra suprapopularii, in urma carora se fondau colonii pe coastele Siciliei, Italiei, Marii Negre (Olbia, Istros, Histria,Tomis, Callatis, Tzras, s.a.). Multi cetateni se foloseau de prioritatea a legii de-a evita sclavia daca aveau datorii imense. Fiind exilati ei se amplasau pe litoralul marii, unde solul era fertil si construiau orasul cu numele lor dupa ce invingeau populatia bastinasa si obtineau primele recolte.
Inaintind cu timpul, in privinta legaturilor comerciale cu populatia bastinasa, coloniile au ajuns la o deosebita inflorire a dezvoltarii relatiilor comerciale in Europa.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }