QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

Cultura si Societatea
Din Italia arta baroca s-a raspandit in Europa.Bisericile si palatele erau impodobite cu sculpturi si cu basoreliefuri.Pt mai muolt spatiu in privinta construiri bisericilor si a palatelor arhitectii construiau piete imbodobite cu sculpturi si fantani.

Palatul Versailles

Palatul de la Versailles este una dintre cele mai impresionante creatii ale acestei epoci.Acest palat trebuie sa simbolizeze puterea lui Ludovic al XIV-lea.Ludovic venea la Versailles la pavilionul de de vanatoare al tatalui sau.In anii 1665 si 1678 cladirea a fost marita.In anul 1678 au inceput constructile din biserica.Au lucrat peste 30.000 muncitori.In noul castel regele a fost reprezentat in chip de Apollo.Galeria si marile apartamente ale regelui serveau pentru organizarea unor fastuoase receptii.Curtenii ocupau nenumarate camarute la ultimul etaj.Dintre toate acestea cel mai frumos lucru care facea parte din castelul Versailles este parcul


Muzica

Au aparut noi instrumente muzicale: clavecinul,urmat de pian si vioara.Muzica vocala care se cantata pe mai multe voci incepea sa aiba mai putin succes decat muzica orchestrei instrumentale. Opera pe la 1600, a imbinat dialogul, cantecul, muzica cu dansul. Cultura muzicala se gasea in Italia si in Germania unde au lucrat doi compozitori geniali:Antonio Vivialdi si Johann Sebastian Bach.In a doua jumatate a sec. al XVIII-lea,dupa moartea lor numele cel mai ilustru este a lui Wolfgang Amadeus Mozart.
Muzica clasica si cea populara , sau usoara sunt adesea considerate opuse.Termenii nu sunt foarte precisi dar diferentele existente sunt evidente pentru toata lumea.Muzica clasica este genul de muzica pe care te-ai astepta sa o asculti.Muzica clasica are tendinta de a fii mai complexa , in timp ce muzica populara este relativ simpla.Originea acestor diferente majore este partial istorica .Pe langa muzica din biserici , muzica clasica a evoluat mai ales ca urmare a patronatului monarhilor si nobiilor.
Ideea unor spectacole la care publicul trebuia sa-si cumpere bilete a aparut deja in secolul al XVII-lea si a devenit pergnanta mai ales in cazul operei .
In secolul al XVIII-lea s-au inaugurat cladiri de opera faimoase cum ar fi La Scala din Milano si Royal Opera House din Londra.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }