QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Columna lui Traian


Inalta de 39,83 m. este acoperit de jur imprejur de basorelief in spirala, care constituie una dintre cele mai importante surse pentru arheologi sa cerceteze razboaiele daco romane si a vietii din vremurile acelea.
Bazorelieful de pe Columna lui Traian contine scene din vietiile dacilor si ale romanilor, din timpul pregatirii razboaielor, din timpul razboaielor si dupa terminatea razboaielor.In interior Columna are o scara interioara pe care se poate ajunge in varful ei, de unde se poate vedea intreaga panorama a Forumului lui Traian.
Columna Traiana a fost ridicata din prada luata in urma victoriilor impotriva dacilor, aur si argint in valoare de 118 milioane ( adica 156.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }