QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

Al Doilea Razboi Mondial - Conditii si obiective politiceConditii si obiective politice
Obiectivul ar fi distrugerea fortei militare poloneze si crearea in Est a unei situatii care sa raspunda exigentelor apararii nationale. Cel mai tarziu, in momentul declararii ostilitatilor, statul liber al Danzigului (Gdansk) va fi proclamat parte integranta a teritoriului Reich-ului.
Conducatorii politici considera ca sarcina lor in acest caz este de a izola, daca este posibil, Polonia, adica de a limita razboiul strict la Polonia. Crizele interne din Franta. Care se inmultesc, si prudenta pe care acestea o insufla englezilor, vor putea sa favorizeze aceasta situatie intr-un viitor destul de apropiat.


Interventia Rusiei, . pare a nu fi de vreo utilitate Poloniei . atitudinea Italiei este determinata de axa Roma - Berlin.

Concluzii militare :
Marile obiective ale constituirii fortelor armate germane vor continua sa fie determinate de antagonismul fata de democratiile occidentale. Planul Alb nu constitue decat o operatiune complementara acestor preperative.
Izolarea Poloniei va fi mentinuta cu atat mai usor, chair dupa inceperea ostilitatilor, cu cat vom reusi sa declansam razboiul fara lovituri bruste si grave si sa obtinem succese rapide.

Sarcini ale fortelor armate :
Sarcina Wehrmacht-ului este de a distruge fortele armate poloneze. In acest scop, este important sa se aiba in vedere un atac prin surprindere si sa fie pregatit.

Cu privire la Danzig :

Ocuparea prin surprindere a Danzigului poate fi efectuata, in afara operatiunilor incluse in Planul Alb, prin exploatarea unei situatii politice favorabile . Ocupatia militara se va efectua pornindu-se din Prusia Orientala. Marina va sustine actiunea armateui intervenind pe mare.
Pregatirile vor trebui sa se desfasoare astfel incat operatiunea sa poata fi declansata la orice data, incepand cu 1 septembrie 1939.
OKW-ul (Inaltul Comandament al Fortelor Armate) are insarcinarea sa stabileasca un orar precis pentru operatiunea Planul Alb si va trebui sa ia toate masurile in vederea asigurarii sincronizarii celor trei componente ale Wehrmach-ului.
Planurile componentelor Wehrmach-ului (fortele terestre, aeriene si maritime) si detaliile orarului vor trebui sa fie prezentate Comandamentului Fortelor Armate inainte de 1 mai 1939.

Trebuie sa remarcam ca nu se pune deloc problema unei hotarari definitive de agresiune, ci aceea a unei prevederi si a alegerii unei date-limita pentru desavarsirea pregatirilor militare.
Primul ministru britanic, N. Chamberlain, isi continua deci actiunea de franare. La 6 aprilie, el semneaza cu colonelul Beck, ministryu al afacerilor externe al Poloniei, un pact de asistenta mutuala. La 7 aprilie, Mussolini ia initiativa de a anexa Albania. La 13 aprilie, Parisul si Londra raspund, extinzand garantia lor asupra Greciei si Romaniei.
La 20 aprilie Hitler isi serbeaza ziua de nastere. Implineste 50 de ani. Intreaga Germanie este in sarbatoare :
" - Trebuie sa multumim Providentei, striga in gura mare episcopii germani, de a se fi aratat din nou binevoitoare fata de poporul nostru si de a fi incredintat destinul sau unui om de stat care a reusit sa reuneasca in mainile sale puteri fara precedent. "
La Berlin, Grigore Gafencu, ministrul afacerilor externe al Romaniei, asista la defilarea care s-a desfasurat in fata noii Cancelarii :
" - Timp de sase ore, trupele motorizate ale Reich-ului au defilat intr-o suita neintrerupta de care de asalt, mortiere, obuziere, tunuri uriase - spectacol grandios, debutand vioi in sunetele vesele ale fanfarelor, sub un cer albastru de primavara [ . ] Un cosmar de sase ore, preludiu ingrozitor al dramei de sase ani care avea sa urmeze.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }