QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

COMUNISMUL SI INFLUENTELE ASUPRA SATULUI ROMANESC DUPA CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL

Nici o metoda nu a fost lasata deoparte din arsenalul terorii pentru a-i aduce la tacere pe acesti oameni, nici macar exterminarea fizica.

Cum insa istoria arata ca tara si poporul sau s-a ridicat intotdeauna dupa fiecare urgie, din satul romanesc, trebuiau nimicite radacinile datatoare de speranta, de viata si continuitate. S-a purces in consecinta la deposedarea taranului roman de insasi ratiunea de a fi a acestuia: proprietatea asupra pamantului, animalelor, uneltelor si acareturilor care au fost ale lui din totdeauna; ale lui si ale stramosilor lui. Nimeni, dar absolut nimeni n-ar fi putut sa creada ca dintr-o data, tot ce a fost al meu nu mai este al meu, ci al tuturor.
Deposedarea a zdruncinat echilibrul interior, baza libertatii de exprimare, de comportament, de existenta si a adus teama, neincerdearea, incertitudinea.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }