QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente informatica

WINDOWS NT0 sunt sduse prin noile concepte ale retelelor NT. Daca acestea sunt noi, atunci si instrumentele vor fi noi sau cel putin adaptate si imbunatatite !
Active Directory este noul serviciu director, fundamentul retelelor NT 5.0 si al distribuirii resurselor. Directorul este o structura ierarhicade informatii care descrie obiectele ce apartin retelei , numite siresursele retelei. Active Directory include directorul de obiecte(ca structura ce pastreaza informatii) impreuna cu serviciile carefac disponibile informatiile pastrate in director .Directorul asigura accesul controlat al utilizatorilor la resurse ,printr-o singura procedura de deschidere de sesiune ( log on) . Obiectele pe care le contine directorul sunt :conturile utilizatorilor , calculatoarele , imprimantele , grupurile , politicile de sistem ,dar si obiecte mai deosebite cum sunt conteinerele si unitatile organizatorice . Ele au rolul de a grupa celelalte tipuri de obiecte . Accesul unui utilizator la un obiect este controlat de o structuraproprie de informatii . Ea se numeste Lista de control al accesului (Access Control List - ACL) . In acest fel administratorul unei retele poate delega autoritate unor utilizatori individuali sau unor grupuri de utilizatori care devin administratori de conteinere sau de subarbori .


Active Directory include si un serviciu de indexare si interogare care asigura regasirea rapida a obiectelor , daca se cunosc una sau mai multe caracteristici ale sale . In acest fel poate fi gasit un obiect si daca nu i se cunoaste asezarea ierarhica din director .
Serviciul de replicare a directorului de obiecte este responsabil cu obtinerea duplicatelor informatiilor care sunt reprezentate in director . Aceste replici vor fi distribuite pe calculatoare gazda cu rol special in retea. Desi foloseste Active Directory , Windows NT 5.0 nu a renuntat la mai vechea de domeniu.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }