QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

TCP/IP - istoric

Istoricul TCP/IP
In 1969, agentia DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) a fost insarcinata cu dezvoltarea unei retele prin intermediul careia centrele sale de cercetare sa poata comunica. Principala atentie a fost acordata capacitatii retelei de a rezista unui atac nuclear. Pe scurt, daca Uniunea Sovietica ar fi lansat un atac nuclear, era neaparat necesar ca reteaua sa ramina in stare de functionare pentru a facilita comunicatia. Au existat si alte cerinte referitoare la planurile retelei, dintre care cel mai important era urmatorul: ea trebuia sa poata functiona in lipsa oricarui control centralizat. Astfel, daca o masina (sau 10, sau 100) ar fi fost distruse, restul retelei trebuia sa continuie sa functioneze.
Prototipul acestui proiect a aparut rapid, bazat partial pe cercetarile facute in 1962 si 1963. Acest prototip s-a numit ARPANET. ARPANET a functionat bine, insa periodic se bloca. In plus, extinderea pe termen lung a retelei s-a dovedit costisitoare. Astfel, s-a initiat cautarea unui set mai flexibil de protocoale; cautarile s-au terminat la mijlocul anilor '70, o data cu dezvoltarea TCP/IP.

TCP/IP a avut avantaje substantiale fata de celelalte protocoale. De exemplu, TCP/IP era mic (nu necesita resurse de retea importante). Mai mult, TCP/IP putea fi implementat cu costuri mult mai mici decit celelalte optiuni existente. Datorita acestor factori, TCP/IP a devenit foarte popular. In 1983, TCP/IP a fost integrat in versiunea 4. 2 de UNIX BSD (Berkeley Software Distribution). A urmat rapid integrarea sa in versiuni de UNIX comerciale, iar TCP/IP a devenit standard Internet; asa a si ramas. Pe masura ce tot mai multi utilizatori "se inghesuie " pe Internet, TCP/IP a inceput sa fie reexaminat. Mai multi utilizatori inseamna o incercare mai mare a retelei. Pentru a usura incarcarea retelei si pentru a oferi viteze de transport mai mari, unii cercetatori au sugerat implementarea TCP/IP via transmisii prin satelit. Din nefericire, astfel de cercetari au produs pina acum rezultate nesatisfacatoare. Se pare ca TCP/IP nu este potrivit acestui tip de transmisie.In prezent, TCP/IP este folosit in multe scopuri, nu doar pentru Internet. De exemplu, intranet-urile sunt construite de cele mai multe ori folosind protocoalele TCP/IP. In astfel de medii de lucru, TCP/IP poate oferi avantaje semnificative fata de alte protocoale. Un astfel de avantaj este ca TCP/IP functioneaza pe o mare varietate de masini si sisteme de operare. Astfel, folosid TCP/IP, se poate construi rapid si usor o retea eterogena. O astfel de retea poate contine calculatoarele Macintosh, compatibile IBM, statii SPARC, masini MIPS si asa mai departe. Fiecare dintre aceste masini poate comunica cu celelalte folosind o suita de protocoale comuna. Din acest motiv, din momentul in care a aparut, in anii '70, si pina acum, TCP/IP a ramas extrem de popular.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }