QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Procesorul

M4: prima versie-PR500, procesor tehnologic-0.25/0.18, posibil casul de L2 va avea 256 Kb (mkm). Acest procesor face parte din procesoarele anului 2000. Pina cind sunt putine date despre procesorul M4. Se presupune ca acest procesor va contine minimum 14 milioane de tranzitoare si este format pentru a fi folosit cu Super Sochet 7.
K7: AMD planuifica producerea procesorului K7 cu viteza de 1GHz pe parcursul anului 2000. La acest moment dimensiunea casului extern L2 trebuie sa ajunga la 8 Mb. Procesorul K7 construit pe baza de Argon (0.25 mkm) este destinat pentru lucrul in oficiu si la domiciliu. Prima versiune a acestui procesor va avea o viteza de 500 MHz, el este creat pentru constructivul Slot A si foloseste sistema sina EV-6 creata de Digital si folosite in sistema cu procesorul alfa. Se poate de prognozat, ca productivitatea K7 va fi cu mult mai mare de cit procesoarele cu nucleu Katmai. K7 va avea casul L1-128Kb(64 KB pentru date +64 Kb pentru comenzi) adica de doua ori mai mare decit la procesoarele pe baza de Katmai. Sina de sistema va avea viteza de 200 MHz, pe cind in acel timp Intel inainta sina de sistema cu viteza de 133 MHz. K7 va contine 3 blocuri de lucru in paralel la indeplinire, 3 blocuri de lucru in paralel cu operatii a cifrelor intregi si 3 blocuri de lucru in paralel a cifrelor fractionare. Operatiile cu cifrele fractionare la K7 vor fi pedeplin in conveier si super scalare. Dupa instiintarea AMD la perfectarea instructiunilor standarte a soprocesorului matematic*87, procesorul K7 va fi de 2 ori mai superior procesoarelor pe baza Katmai la aceeasi viteza. Posibil ca procesorul de la AMD insfirsit vor fi mai rapide in jocuri decit procesoarele de la Intel. Interfata casul L2 va fi programabila, ceea ce ne va permite sa folosim casul L2 in diferite viteze: de la viteza nucleului de 1/3 pina la deplina viteza a nucleului. Dimensiunile casului vor varia de la 512 Kb montat pina la 8 Mb interni. Citata de la AMD “Sa remarcam ca la jumatatea anului 1999 pe peata se vor numara mai mult de 14 milioane computatoare cu procesoare care vor sustine largirea 3Dnow!. Acest argument pentru programisti”. In anul 2000 se asteapta aparitia lui K7 in piata, care lucreaza cu o viteza de 1000 MHz (1 GHz), fabricat dupa procesul tehnologic 0.18 mkm cu folosirea contactelor de cupru.Merced: primul procesor care va fi realizat dupa arhitectura IA64; procesorul va avea casul in trei niveluri; procesul tehnologic-0.18 mkm, prima versiune a acestui procesor va avea viteza de 800 MHz; sina de sistema va avea viteza de 200 MHz; va fi socotit pentru Slot M; sustinerea MMX si MMX2 (KNI). Primul procesor de arhitectura EPIC, ceea ce inseamna ”explicit parallel instruction computing” sau IA64. Va fi in componenta cu IA32. Se asteapta ca fabricarea procesorului Merced sa fie de 3 ori mai mare decit cea a lui Tanner. Marg zvonuri ca el va fi de 20 de ori mai rapid decit Pentium Pro si va contine 14 milioane de tranzitoare. Acest procesor va folosi noul Slot M, iar volumul casului va fi de 1-2 Mb. Destinat pentru folosirea de catre serveri.
Willamette: primele versii vor avea viteza de 1000 MHz (1 GHz); procesul tehnologic-0.13 mkm; Slot 1, sina de sistema-133-200 Mhz; cas L2-1024 Kb. Arhitectura-IA32. Primul procesor care va fi fabricat pe 0.13 mkm a procesorului tehnologic, posibil cu folosirea contactelor de cupru. Acest procesor este destinat pentru folosirea in oficiu si cea de acasa, arhitectura IA32 cu viteza de 1 GHz. Facut pentru folosirea lui Slot 1. Sina de sistema are viteza de 133-200 MHz. Casul nivelului 2 de la 1 Mb.
Foster: primele versii cu viteza de 1GHz; procesul tehnologic-0.13 mkm; Slot M, sina de sistema-133-200 MHz; cas L2-1024 Kb. Arhitectura-IA32. Posibil, ultimul procesor Intel de 32 bytes, ultimul din familia arhitectorala-IA32; latimea fisiei de permisie a sinei Foster va ajunge la 3.2 Gb/s. procesul tehnologic-0.13 mkm, dar nu este exclus, ca de la inceput vor fi fabricate dupa procesul 0.18 mkm, socotit pentru Slot M.


McKinley: primele versii cu viteza de 1GHz; procesul tehnologic-0.13 mkm; Slot M, sina de sistema-200 MHz; cas L2 mai mult de 1024 Kb. Arhitectura-IA64. Primul reprezentant din a doua generatie a procesoarelor cu arhitectura IA64, viteza lui este incepind cu 1 GHz. Este folosit strict in calitate de server; se asteapta ca McKinley sa fie de 2 ori mai rapid decit Merced. Procesorul McKinley se va fabrica cu folosirea contactelor de cupru si dupa procesul tehnologic 0.13 mkm, facut pentru Slot M.
Madison: primele versii cu viteza de 1,5 GHz; procesul tehnologic-0.13 mkm si contactele de cupru, cu arhitectura-IA64. Versia imbunatatita a nucleului McKinley. Fabricarea se produce cu ajutorul contactelor de cupru. Se prea poate folosirea procesului tehnologic mai putin de 0.13 mkm.
Deerfield: primele versii cu viteza de 1,5 GHz; procesul tehnologic-0.13 mkm si contactele de cupru, Slot M; cu arhitectura- IA64. Despre acest procesor insa nu ne sunt cunoscute foarte multe lucruri, doar ca el este destinat pentru lucru in oficiu si la domiciliu, arhitectura-IA64. Posibil el va fi urmasul lui Foster, dar deoarece el deja foloseste arhitectura IA64 va fi pozitionat ca oun produs eftin pe piata de comert, facut pentru Slot M.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }