QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Proiect atestat - tehnician proiectant cad - creearea unui corp de tip carlig in spatiul 3d

GRUP SCOLAR TEHNOLOGIC ,,ION MINCU”

TARGU-JIUSpecializarea:Tehnician proiectant CAD


Lucrare pentru certificarea calificArii profesionale

Specializarea:Tehnician proiectant CAD


Tema:CREEAREA UNUI CORP DE TIP CARLIG IN SPATIUL 3D
Creearea unui corp de tip carlig in spatiul 3D


AutoCad (computer aided design) este cel mai utilizat sistem de proiectare asistata de calculator.

Dezvoltarea deprinderilor moderne de utilizator,adica pregatirea elevilor astfel incat sa poata beneficia de lumea calculatoarelor ,respective sa poata folosi avantajele stiintei calculatorului,trebuie sa stea in atentia invatamantului preuniversitar.

Informatica a patruns astazi in cele mai variate domenii,deci indiferent de profesia pe care o va alege un tanar ,la viitorul lui de munca in mileniul III,cu siguranta va avea nevoie de cunoasterea modului de utilizare a unui instrumentar informatic.Datorita implicatiei pe care tehnologia infomatiei o are azi in toata profesiile,rezulta caracterul ei interdisciplinar.

Exista foarte multe avantaje intre desenarea cu ajutorul unui soft de tip CAD si desenarea traditionala cu instrumente clasice, la planseta. Aceste avantaje ar fi:

un sistem de cotare extreme de bine elaborate si precis;

posibilitatea editarii in doua si trei dimensiuni;

acuratetea acestuia;

posibilitatea automatizarii programului prin utilizarea rutinelor AutoLISP, etc.;

calitatea superioara a desenului realizat pe calculator;

timp de executie mult mai scurt;

precizia foarte mare, ea mergand pana la 16 zecimale.

In cadrul invatamantului tehnic,desenul tehnic este o disciplina care s-a adaptat rapid in informatizare,pentru desen tehnic s-au creat o serie de aplicatii,care au dus la conceptual de proiectare asistata de calculator. Cel mai utilizat utilitar de desenare asistata de calculator este AutoCad.Acesta se foloseste intr-un aspect larg de specialitati:mecanic,electronic,constructii ,arhitectura topografie,proiectarea mobilei etc.La ora actuala nu exista domeniu tehnic de proiectare care sa nu foloseasca AutoCad,sau programe specializate pentru o anumita gama de produse care deriva din AutoCad.La orice angajare in domeniile tehnice de proiectare unul din testele obligatorii este desenarea in AutoCad.


Cap1.Lansarea in executie


Lansarea aplicatiei AutoCAD in mediul Windows se realizeaza cu un dublu click pe pictograma caracteristica sau se alege optiunea corespunzatoare din Start - Programs.

La activarea pictogramei de lansare in executie a programului se afiseaza caseta de dialog Today, ce permite:

deschiderea unui fisier grafic realizat anterior;

crearea unui nou desen folosind una din optiunile: Template (pornind de la un desen prototip), Wizard (utilizand un program ajutator), Start from Scratch (initializarea desenului fara o configurare din partea utilizatorului, bazat pe setarile implicite);

utilizarea unui simbol din libraria de simboluri;

Cap2.Sistemul de coordonate


In programul Auto Cad se folosesc doua tipuri de sisteme de coordonate.

Acestea sunt:

2.1.SISTEMUL DE COORDONATE WCS world coordinate system ﴿ -este un sistem de axe de coordonate rectangular,avand originea in coltul stanga jos a ecranului,axa OX orientata in sus,axa OZ perpendiculara pe ,OX OY avand sensul dinspre ecran spre utilizator.

2.2.SISTEMUL DE COORDONATE DEFINIT DE UTILIZATOR UCS user coordinate system ﴿ -originea si directiile axelor X,Y,Z pot fi mutate, rotite sau chiar aliniate cu obiectele desenului,axele ramanand perpendiculare intre ele.Comanda UCS permite pozitionarea originii sistemului de axe oriunde in planul bidimensional sau tridimensional, alegand punctul fata de care se raporteaza desenul.


Cap3.Comenzi de desenare a entitatilor 2D


Cu toate ca AutoCAD este alcatuit dintr-un pachet de programe deosebit de complexe, entitatile fundamentale cu care el opereaza sunt create de cateva comenzi. Majoritatea acestor comenzi cer utilizatorului o serie de date care sunt necesare executiei comenzii: coordonate de puncte, valori de unghiuri, distante, valori de parametri.

In acest capitol va vom prezenta comenzile AutoCAD folosite pentru desenarea in doua dimensiuni a acestor entitati, dupa cum urmeaza mai jos:

3.1.Comanda LINE

Cu ajutorul acestei comenzi desenam entitatea de baza din AutoCAD, segmentul de dreapta. Pentru furnizarea punctelor de capat ale segmentului se poate utiliza oricare dintre metodele disponibile pentru introducerea punctelor. Specificarera punctelor se poate face utilizand coordonate 2D sau 3D, ori o combinatie a lor.

3.2.Comanda POINT

Aceasta comanda asigura localizarea si marcarea unui punct in desen. Este acceptata de orice metoda de indicare a pozitiei punctului: modurile de lucru “Object snap”, coordonate absolute sau coordonate relative. Modul in care apare punctul desenat este determinat de variabilele de sistem PDMODE si PDSIZE.

3.3.Comanda CIRCLE

Permite trasarea unui cerc utilizandu-se una din metodele:

Centrul si raza/diametrul cercului;

2P (doua puncte)-prin doua puncte diametral opuse;

3P (trei puncte)-prin trei puncte de pe circumferinta cercului;

CD (central si diametrul)-prin specificarea centrului si a diametrului cercului;

CR (cebtru si raza)-se specifica intai centrul si apoi raza cercului;

TTR (tangent,tangent,raza)-prin specificarea razei si a doua entitati la care cercul va fi tangent;

TTT (tangenta,tangent,tangent)-se specifica trei entitati care vor fi tangent la cerc.

3.4.Comanda ARC

Comanda ARC serveste la trasarea arcelor de cerc, fiind una din cele mai complicate comenzi de desenare AutoCAD. In functie de elementele care pot determina un arc de cerc exista opt metode diferite de desenare, folosite dupa situatiile concrete in care se solicita trasari de arce.

Pentru trasarea unui arc de cerc se pot specifica:

3P (trei puncte)-se deseneaza un arc de cerc prin trei puncte ,care trebuie introduse in ordine,atat in sensul acelor de ceasornic cat si invers.Este metoda implicita de realizare a unui arc de cerc;

Start,Center,End-se selecteaz punctul de start (punctul initial),centrul si punctul final.Ordinea poate fi si centrul,punctul initial,punctul final.Punctul de sfarsit furnizeaza lungimea arcului de cerc;

Start,Center,Angle-se secteaza punctul de inceput si centrul care vor defini raza arcului.Unghiul pozitiv va desena un cerc in sens trigonometric si invers;

Start,Center ,Length-cuvantul Length se refera la lungimea corzii.O coarda este un segment de dreapta care unette doua puncte pe un arc;

Start,End,Angle-unghiul inclus se refera la unghiul ocupat de arc.

Start,End,Radius-se introduce valoarea razei arcului definit de inceputul si sfarsitul sau;

Start,End,Direction-directia se refera la directia de rotatie a arcului,in grade.Distanta dintre punctul de inceput si de sfarsit al arcului si numarul de grade determina pozitia si marimea acestuia;

Center,Start,Angle-este o varianta pentru Start,Center,Angle utilizata atunci cand este mai usor sa se descrie arcul incepand cu pozitia punctului de centru.

3.5.Comanda POLYGON

Aceasta comanda permite constructia poligoanelor regulate (2D), cu maximum 1024 laturi. Pentru a desena un poligon trebuie specificat AutoCAD-ului numarul de laturi si raza unui cerc in care poligonul va fi inscris sau circumscris. O alta metoda pentru desenarea poligoanelor consta in specificarea lungimii unei laturi prin indicarea celor doua puncte de capat ale ei.

3.6.Comanda ELLIPSE

Comanda ELLIPSE permite constructia elipselor si a cercurilor izometrice(se pot construi numai decat daca se seteaza stilul isometric in modul snap).Metodele de

constructie a unei elipse sunt:

specificandu-se una din axele si excentricitatea;

specificandu-se axa majora si rotatia in jurul acestei;

prin centrul,punctual final al unei axe,si lungimea celeilalte semiaxe sau rotatia in jurul primei axe.

3.7.Comanda PLINE

Este utilizata pentru trasarea poliliniilor, reprezentand o succesiune de segmente de dreapta sau arce de cerc, considerate ca fiind o singura entitate. Portiunile componente ale poliliniei pot avea diferite grosimi.O polilinie inchisa formeaza un poligon.Astfel, trasarea unei polilinii este coordonata prin optiunile disponibile:

Arc - trasarea poliliniei trece din modul Line (linie - implicit) in modul Arc, realizand arce de cerc;

Close- inchide cu o linie secventa poliliniei trasate, revenind in punctul de inceput,

Halfwidth si Width - necesita introducerea grosimii de desenare, prin specificarea valorilor acesteia la capetele segmentului care urmeaza sa fie trasat

Length - deseneaza un segment de dreapta cu lungimea specificata de utilizator si in aceeasi directie cu cel trasat anterior,

Undo - are ca efect stergerea ultimului segment desenat in cadrul poliliniei;

Line - permite revenirea la constructia segmentelor de dreapta in cadrul poliliniei, dupa ce, anterior, a fost utilizat modul Arc pentru trasarea arcelor de cerc.

3.8.Comanda DONUT (DOUGHNUT)

Aceasta comanda se permite desenarea unor cercuri umplute si inele,introducand o valoare numerica sau precizand doua puncte pentru precizarea diametrului.

3.9.Comanda SOLID

Aceasta comanda permite constructia suprafetelor compacte 2D , triunghiulare sau dreptunghiulare. Pentru inceput se introduc punctul de inceput si punctul de sfarsit ale primei laturi. In continuare se introduc doua puncte care reprezinta extremitatile urmatoarei laturii sau un singur punct si ENTER pentru specificarea unei suprafete triunghiulare.

3.10.Comanda SKETCH

Comanda SKETCH permite realizarea schitelor (desenare cu “mana libera”) cu ajutorul unui mouse sau digitizor pe un pad. Un exemplu de utilizare este reprezentarea rupturilor in diferite piese. Comanda solicita precizarea unui pas de inregistrare si aproximeaza miscarea libera a cursorului prin segmente de linie sau polilinie cu lungimea egala cu acest pas.

3.11.Comanda TEXT

Comanda TEXT permite inserarea in desen a unei entitati de tip text. Trebuie furnizate modul de aliniere, stilul, inaltimea, orientarea si continutul textului.

3.12.Comanda RECTANGLE

RECTANGLE – Comanda permite trasarea dreptunghiurilor, prin indicarea colturilor opuse diagonale.


Cap4.Comenzi uzuale


Orice obiect (desen) trece prin doua operatii majore, una de desenare cu comenzile descrise in capitolul 3 si una de editare.In mare majoritate a cazurilor desenele create necesita modificari,aceste operatii de modificare formeaza operatiile de ediatre .

Operatiile de editare sunt mai numeroase ca cele de desenare . Apelarea operatiilor de editare se face cu :

butoanele de pe bara Modify

meniul Modify

linia de comanda unde se scrie numele operatiei.

4.1.Comanda Erase

Comanda Erase asigura stergerea obiectelor grafice din desen.Ea poate fi lansata tastand in linia de comanda litera ,,E’’sau alegerea ei poate fi facut si in meniul MODIFY,sau din bara de instrumente.

Obiectele sterse accidental pot fi recuperate cu ajutorul comenzilor OOPS si UNDO.

4.2.Comanda Copy

Permite multiplicarea obiectelor din desen.Pentru aceasta trebuie creata o multime de selectie,dupa care se va specifica pozitia copiilor din desen.Copiile astfel obtinute sunt identice cu originalul,au aceleasi dimensiuni si pastreaza toate proprietatile acestuia.Comanda Copy poate fi lansata din meniul Modify,din bara de instrumente sau tastandu-se numele comenzii in linia de comanda .

4.3.Comanda Array

Comanda Array permite executarea copiilor multiple ale obiectelor

selectate, intr-o retea rectangulara sau circulara.

4.4.Comanda Mirror

Comanda Mirror permite realizarea imaginii in oglinda a unui obiect cu sau fara pastrarea originalului

4.5.Comanda Move

Comanda Move permite deplasarea uneia sau mai multor obiecte ale desenului dintr-o locatie in alta fara a le afecta proprietatile.Ea poate fi lansata din meniul derulant Modifz,din bara de intrumente sau tastand Move (prescurtat ,,m’’) in linia de comanda.Cap5.Comenzi de editare


5.1.Comanda Fillet

Comanda Fillet construieste un arc de racordare de raza specificata,

intre doua linii, arce sau cercuri. Capetele vechilor entitati sunt ajustate astfel incat,

acestea sa se termine in locul unde incepe/termina arcul de racordare. Optiunea „P”

permite racordarea simultana a unei intregi entitati de tip polilinie.

5.2.Comanda Chamfer

Comanda Chamfer realizeaza o tesitura, la intersectia a doua linii. Daca liniile nu se intersecteaza, comanda le va extinde pana cand ele se vor intersecta si apoi le va tesi.

5.3.Comanda Trim

Comanda Trim permite stergerea de portiuni (objects to trim) care intersecteaza o anumita limita (cutting edge). De notat ca un obiect poate fi in acelasi timp si muchie taietoare si obiect supus taierii

5.4.Comanda Break

Comanda Break permite stergerea unor portiuni de segmente, cercuri, arce, polilinii sau imparte o entitate in doua entitati de acelasi tip.

5.5.Comanda Extend

Comanda Extend permite extinderea unui segment, arc sau polilinie (deschisa) pana la intersectia cu un alt obiect

5.6.Comanda Change

Comanda Change permite modificarea anumitor caracteristici si/sau a proprietatilor oricaror tipuri de entitati. Fiecare entitate din desen are asociate un strat (layer), o culoare, un tip de linie, o inaltime (elevatie) si o grosime (extruziune).

5.7.Comanda Chprop

Comanda Chprop este un subset de optiuni al comenzii Change,care functioneaza identic cu optiunea Properties.

5.8.Comanda Pedit

Comanda Pedit ofera numeroase posibilitati de editare a polyline-urilor 2D si 3D si a retelelor poligonale (mesh-uri);

5.9.Comanda Rotate3d

Comanda Rotate3D permite rotirea obiectelor in jurul unei axe din spatiu. Dupa selectarea obiectelor care vor fi rotite, se aleg axa si unghiul de rotatie.

5.10.Comanda Mirror3D

Comanda Mirror3D deseneaza simetricele obiectelor fata de un plan.Dupa selectarea obiectelor de manipulat, definirea planului fata de care se realizeaza desenarea noilor obiecte.

5.11.Comanda Rulesurf

Comanda Rulesurf permite crearea unei suprafete, generata de o

dreapta ce ruleaza pe doua curbe directoare.Curbele pe care se

deplaseaza (ruleaza) dreapta generatoare pot fi de tip: punct, linie, arc de cerc sau

polilinie. Curbele directoare trebuie sa fie inchise sau deschise.

5.12.Comanda Tabsurf

Comanda Tabsurf creeaza o suprafata riglata prin deplasarea unei

curbe (numita generatoare) pe o directie de deplasare (dreapta directoare) .

Directia se specifica printr-un vector directie, in lungul careia se va deplasa curba.

Numarul de intervale in care este impartita curba de definitie este controlat de

variabila de sistem SURFTAB1.

5.13.Comanda Revsurf

Comanda Revsurf creeaza o suprafata de revolutie, obtinuta prin

rotatia cu un anumit unghi a unei curbe plane sau spatiale (numita generatoare) in

jurul unei drepte (axa de rotatie). Curba generatoare poate fi: o linie, un arc, o curba ”spline” sau o curba oarecare.

5.14.Comanda Edgesurf

Comanda Edgesurf construieste o suprafata pornind de la patru

muchii ce o marginesc.Frontierele pot fi: linii, arcuri sau polilinii. Cele

patru curbe de frontiera trebuie sa fie conectate la capete, formand un contur inchis.

Variabilele de sistem SURFTAB1 si SURFTAB2 controleaza numarul de noduri

create de-a lungul directiei M, respectiv numarul de noduri

create de-a lungul celeilalte directii N.


Cap6.Generalitati despre desenarea in spatiul 3D


O metoda moderna de descriere a obiectelor este aceea, de a le modela in spatiul 3D. Scopul modelatorului geometric este furnizarea descrierilor corecte ale obiectelor tridimensionale, inclusiv a facilitatilor de evaluare a proprietatilor lor de masa, precum si specificarea interfetei cu aplicatii ingineresti practice, cum ar fi: FEA, comanda MUCN etc. In marea lor majoritate, produsele manufacturate sunt colectii de solide rigide, asamblate prin procese ale caror efecte sunt in primul rand de natura geometrica. De cele mai multe ori insa, proiectantul nu pleaca de la un obiect real pe care vrea sa-l reconstituie pe ecranul unui display, ci de la o schita sau pur si simplu, de la niste pecificatii tehnice si construieste obiectul pentru prima oara pe ecran.

In acest caz, pe langa problema de acuratete a reprezentarii, se pune si problema validitatii proiectului, adica proiectantul doreste ca, folosind o schema de reprezentare data, modelul sa reprezinte un obiect care sa poata fi realizat.In programele CAD, reprezentarea obiectelor 3D se poate face in trei moduri, fiecare luand in considerare un anumit nivel de reprezentare a solidelor: prin modele – wireframe, reprezentarea prin suprafata exterioara a obiectelor – surface si prin corpuri solide – solid.

Pentru a realiza desene 3D, se pot adopta mai multe strategii de lucru,

ordonate in continuare dupa complexitate, astfel:

precizarea celor trei coordonate (in loc de doua) pentru punctele ce definesc

diversele entitati;

precizarea „altitudinii” (elevatiei) curente si apoi lucrul cu doua coordonate;

definirea de UCS-uri succesive, cu lucrul direct in acestea.


Cap7.Creearea unui corp de tip carlig in spatiul 3D

Suspendarea sarcinilor la masinile de ridicat se face in general prin intermediul carligelor.Se folosesc:

carlige simple forjate pentru sarcini foarte mici, mici, mijlocii si mari (0,08 - 160 t);

carlige duble forjate pentru sarcini mici, mijlocii si mari (1 - 160 t);

carlige lamelare simple pentru sarcini importante sau periculoase mijlocii, mari si foarte mari (10 - 200 t);

7.1.Carlige forjate

Carligele forjate pentru instalatii de ridicat sunt organe standardizate (STAS 1944 – 98) astfel incat utilizatorului nu ii revine decat sarcina de a alege tipul si marimea de carlig potrivit sarcinii nominale si grupei de functionare care corespund conditiilor de exploatare.

Forma sectiunii este variabila incat sa aiba caracteristici de rezistenta optime: tija - solicitata la intindere - este cilindrica, iar partea curba are o sectiune trapezoidala adecvata solicitarii compuse de incovoiere, intindere si forfecare.

7.2.Carlige lamelare

Carligele lamelare prezinta in raport cu carligele forjate avantajul de a fi alcatuite din tole pentru care se poate asigura o omogenitate superioara a structurii pe sectiune si in consecinta caracteristici fizico-mecanice superioare celor ce pot fi realizate la carligele masive. Din acest motiv se recomanda sa fie utilizate in cazul sarcinilor mari, importante sau periculoase. Se utilizeaza cu precadere in otelarii la podurile rulante pentru manevrarea oalelor de turnare.

Cap8.Cateva etape ale desenarii unui carlig.


8.1.Etapa 1:

AutoCAD menu utilities loaded.

Command: limits

Reset Model space limits:

Specify lower left corner or [ON/OFF] <0.0000,0.0000>:

Specify upper right corner <12.0000,9.0000>: 210,297

Command: circle

Specify center point for circle or [3P/2P/Ttr (tan tan radius)]: 60,60

Specify radius of circle or [Diameter]: 30

Command: line

Specify first point:

Specify next point or [Undo]: 5

Command: circle

Specify center point for circle or [3P/2P/Ttr (tan tan radius)]:

Specify radius of circle or [Diameter] <30.0000>: 20

Command: line

Specify first point:

Specify next point or [Undo]:

Command:line

Specify first point:

Specify next point or [Undo]: 40

Specify next point or [Undo]: 20

Specify next point or [Close/Undo]: <Osnap off> <Osnap on> >>

Specify next point or [Close/Undo]: 20

Specify next point or [Close/Undo]: *Cancel*

Command: trim

Current settings: Projection=UCS, Edge=None

Select cutting edges

Select objects or <select all>: Specify opposite corner: 0 found

Command: _saveas

Desen etapa 1

8.2.Etapa 2:

Command: trim

Current settings: Projection=UCS, Edge=None

Select cutting edges

Select objects or <select all>: Specify opposite corner: 7 found

Select object to trim or shift-select to extend or

[Fence/Crossing/Project/Edge/eRase/Undo]:

Select object to trim or shift-select to extend or

[Fence/Crossing/Project/Edge/eRase/Undo]:

Select object to trim or shift-select to extend or

[Fence/Crossing/Project/Edge/eRase/Undo]: *Cancel*

Command: Specify opposite corner:

Command: _.erase 1 found

Command: fillet

Current settings: Mode = TRIM, Radius = 0.0000

Select first object or [Undo/Polyline/Radius/Trim/Multiple]: r

Specify fillet radius <0.0000>: 20

Select first object or [Undo/Polyline/Radius/Trim/Multiple]:

Select second object or shift-select to apply corner:

Command: fillet

Current settings: Mode = TRIM, Radius = 20.0000

Select first object or [Undo/Polyline/Radius/Trim/Multiple]: *Cancel*

Command: _saveasDesen etapa 2

8.3.Etapa 3:

Command: circle

Specify center point for circle or [3P/2P/Ttr (tan tan radius)]:

Specify radius of circle or [Diameter] <20.0000>:

Command: circle

Specify center point for circle or [3P/2P/Ttr (tan tan radius)]:

Specify radius of circle or [Diameter] <10.0000>: *Cancel*

Command:circle

Specify center point for circle or [3P/2P/Ttr (tan tan radius)]:

Specify radius of circle or [Diameter] <10.0000>:

Command: _-view Enter an option/Delete/ Orthographic /Restore/ Save/sEttings/Window]: _swiso Regenerating model.

Command: rotate3d

Current positive angle: ANGDIR=counterclockwise ANGBASE=0

Select objects: Specify opposite corner: 1 found

Specify first point on axis or define axis by

[Object/Last/View/Xaxis/Yaxis/Zaxis/2points]: Specify second point on axis:

Specify rotation angle or [Reference]: 90

Command: rotate3DCurrent positive angle: ANGDIR=counterclockwise ANGBASE=0

Select objects: 1 found

Specify first point on axis or define axis by

[Object/Last/View/Xaxis/Yaxis/Zaxis/2points]: Specify second point on axis:

Specify rotation angle or [Reference]: 90

Command: trim

View is not plan to UCS. Command results may not be obvious.

Current settings: Projection=UCS, Edge=None

Select cutting edges

Select objects or <select all>: Specify opposite corner: 10 found

Select object to trim or shift-select to extend or

[Fence/Crossing/Project/Edge/eRase/Undo]:

Object is perpendicular to UCS XY plane.

Select object to trim or shift-select to extend or

[Fence/Crossing/Project/Edge/eRase/Undo]:

Command: _saveas


Desen etapa 3


8.4.Etapa 4:

Command: pedit

Select polyline or [Multiple]:

Object selected is not a polyline

Do you want to turn it into one? <Y>

Enter an option [Close/Join/Width/Edit vertex/Fit/Spline/Decurve/Ltype

gen/Undo]: J

Select objects: 1 found

Select objects: 1 found, 2 total

Select objects: 1 found, 3 total

2 segments added to polyline

Command: pedit

Select polyline or [Multiple]:

Object selected is not a polyline

Do you want to turn it into one? <Y>

Enter an option [Close/Join/Width/Edit vertex/Fit/Spline/Decurve/Ltype

gen/Undo]: J

Select objects: 1 found

Select objects: 1 found, 2 total

Select objects: 1 found, 3 total

Command: break

Select object:

Specify second break point or [First point]:

Oblique, non-uniformly scaled objects were ignored.

Command: break

Select object:

Specify second break point or [First point]:

Oblique, non-uniformly scaled objects were ignored.

Command: _.erase 1 found

Command: break

Select object:

Specify second break point or [First point]:

Oblique, non-uniformly scaled objects were ignored.

Command: break

Specify second break point or [First point]:

Oblique, non-uniformly scaled objects were ignored.

Command: break

Select object:

Specify second break point or [First point]:

Oblique, non-uniformly scaled objects were ignored.

Command: regen

Regenerating model.


Desen etapa 4

8.5.Etapa 5:

Command: surftab1

Enter new value for SURFTAB1 <6>: 50

Command: surftab2

Enter new value for SURFTAB2 <6>: 50

Command: edgesurf

Current wire frame density: SURFTAB1=50 SURFTAB2=50

Select object 1 for surface edge:

Select object 2 for surface edge:

Select object 3 for surface edge:

Select object 4 for surface edge:

Command: _saveas


Desen etapa 5


8.6.Etapa 6.

Command: mirror3d

Select objects: Specify opposite corner: 1 found

Select objects:

Specify first point of mirror plane (3 points) or

mirror plane: Specify third point on mirror plane:

Delete source objects? [Yes/No] <N>: N

Command: rotate3d

Current positive angle: ANGDIR=counterclockwise ANGBASE=0

Select objects: 1 found

Specify first point on axis or define axis by

[Object/Last/View/Xaxis/Yaxis/Zaxis/2points]: x

Specify a point on the X axis <0,0,0>:

Specify rotation angle or [Reference]: 90

Command: rotate3d

Current positive angle: ANGDIR=counterclockwise ANGBASE=0

Select objects: 1 found

Specify first point on axis or define axis by

[Object/Last/View/Xaxis/Yaxis/Zaxis/2points]: x

Specify a point on the X axis <0,0,0>:

Specify rotation angle or [Reference]: 90

Specify base point or [Displacement] <Displacement>: Specify second point or second point

Command: _block

Select objects: 1 found

Select objects: 1 found, 2 total

Command: _saveasDesen etapa 6Bibliografie:

1.Radu Lucan,Utilizarea aplicatiilor de tip CAD,Editura Imprimeriei de vest,Oradea,2008

2.Bill Burchard,David Pitzer,Totul despre AutoCad 2000,Editura Teora, Bucuresti,2000

3.Mircea Badut,AutoCad-ul in trei timpi.Ghidul proiectarii profesionale, Editura Polirom,Iasi 2006

4.Rebedea Ana Zorela,Marius Buzerea,Proiectare asistata de calculator. AutoCad,Editura Universitaria,Craiova,2007

5. Jay H.Zirbel si Steven B.Combs,Utilizarea programului AutoCad,Editura Teora,1997.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }