QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Operatii asupra documentelor Excel

Operatii asupra documentelor Excel

Un document Excel (fisier cu extensia .xls) este un registru de lucru care contine una sau mai multe foi de calcul. Operatiile pe care le efectuati asupra documentelor Excel sunt operatiile standard de creare, deschidere, inchidere, salvare, etc.


Cum salvati un document Excel

Pentru a salva un document Excel, efectuati una din urmatoarele operatii:

Apelati comanda File | Save, sau actionati butonul (Save) din linia cu instrumente standard. Daca documentul a fost deschis de pe disc, noua forma a documentului o inlocuieste pe cea veche. Daca documentul este nou, apare fereastra de dialog Save As pentru a preciza coordonatele de salvare

Apelati comanda File | Save As . . Apare fereastra de dialog Save As pentru a preciza coordonatele de salvare (discul pe care se face salvarea, folder-ul in care se face salvarea si numele fisierului).


In urma operatiei de salvare, in memoria externa se pastreaza intr-un fisier cu extensia .xls continutul unui document Excel, adica a unui registru de lucru care contine mai multe foi de calcul.


Observatie:

Cand salvati un document Excel (registru de lucru), salvati de fapt toate foile de calcul pe care le contine acest document. Nu puteti salva o singura foaie de calcul, decat daca le eliminati pe celelalte sau va copiati foaia de calcul intr-un document nou in care celelalte foi de calcul sunt goale.Cum creati un nou document (registru de lucru


Pentru a crea un document (registru de lucru) nou,
folositi una din urmatoarele metode

Actionati butonul New din linia cu instrumente standard. Pe ecran apare imediat o noua copie a programului Excel insotita de un registru de lucru nou, cu foi de calcul goale.

Apelati comanda File | New pentru a aparea in partea dreapta panoul de activitati New Workbook. In acest panou aveti mai multe posibilitati de a crea un document Excel nou, printre care si legatura Blank Workbook, care este echivalenta cu facilitatea precedenta.
Cum deschideti un document din memoria externa


Pentru a deschide un document Excel (registru de lucru) care

este inregistrat sub forma de fisier in memoria externa, procedati astfel:


Apelati comanda File | Open . , sau actionati butonul Open din linia cu instrumente standard. Este afisata fereastra de dialog Open care are in partea superioara lista ascunsa Look in.

Desfasurati lista ascunsa Look in, apoi alegeti parametrii pentru localizarea fisierului pe care vreti sa-l deschideti (discul, apoi folder-ul in care se afla fisierul pe disc). Cand ati ales folder-ul respectiv, in chenar apar toate fisierele din acel folder

Efectuati una din urmatoarele operatii:Actionati de doua ori (dublu clic) asupra icon‑ului care identifica fisierul pe care vreti sa-l deschideti.

Activati icon‑ul care identifica fisierul pe care vreti sa-l deschideti (actionati odata cursorul mouse‑ului asupra lui, sau apasati de mai multe ori tasta Tab, pana cand cursorul este pe icon), apoi actionati butonul Open, sau apasati tasta Enter.Daca vreti sa deschideti un document care se afla undeva pe Internet, actionati butonul Search the Web care se afla in suita de butoane din partea superioara a acestei ferestre de dialog. Este lansat imediat Internet Explorer, care va ajuta sa cautati fisierul pe care doriti sa‑l deschideti.


Observatie:

Dupa cum vedeti in fereastra de dialog Open, butonul de deschidere Open are o lista ascunsa. Daca desfasurati aceasta lista, puteti alege modul in care sa se deschida documentul.

Cum aveti acces rapid la fisiere?


Daca aveti mai multe documente deschise, puteti trece de la un document la altul cu ajutorul comenzii Window | nume de fisier, unde nume de fisier este documentul (registrul de lucru) pe care vreti sa-l aveti in fereastra activa.

Daca vreti sa deschideti un fisier cu care ati mai lucrat in ultimele sesiuni, verificati daca numele lui se afla in partea de jos a meniului File. Daca l‑ati gasit si daca nu i‑ati schimbat coordonatele de localizare (calea pana la fisier), pentru a‑l deschide apelati comanda File | nume de fisier. Prin folosirea acestei comenzi operatia de deschidere este mai rapida, deoarece evita dialogul Open.Cum inchideti un fisier?


Pentru a inchide fisierul (registrul de lucru) care contine foaia de calcul din fereastra curenta, folositi unul din urmatoarele procedee:


Apelati comanda File | Close.

Actionati cursorul mouse‑ului asupra icon‑ului din coltul stanga‑sus al ferestrei document, apoi alegeti comanda Close din meniul care apare.


Exemplu:

Situatia vanzarilor (continuare).

Salvati documentul creat.


In exemplul anterior ati inceput sa creati un tabel numit Situatia vanzarilor, in care ati introdus deocamdata valorile constante. Cu toate ca tabelul nu este gata, merita sa il salvati pentru a-l putea continua maine. Daca nu il salvati, maine va trebui sa il refaceti. Tabelul se afla in foaia de calcul Sheet1 din registrul de lucru (documentul) Book1. Cand veti face operatia de salvare veti schimba numele documentului Book1 in Vanzari, pentru a-l putea recunoaste mai usor.


Pentru a salva documentul (registrul de lucru) in care se afla

foaia de calcul pe care ati creat‑o, procedati in felul urmator:


Asigurati‑va ca este activa fereastra in care se afla documentul pe care vreti sa‑l salvati (cursorul celulei active este in foaia de calcul din acel document).

Apelati una din comenzile Save, Save As . , sau actionati butonul (Save) din linia cu instrumente standard

Desfasurati lista ascunsa Save in si precizati parametrii de salvare: discul, apoi folderul care va apartine pe discul respectiv si care se numeste Studiu.

In campul File name introduceti numele fisierului: Vanzari.

Actionati butonul Save. Dupa operatia de salvare, in folder-ul Studiu va aparea un nou fisier cu numele Vanzari pe care l-ati ales. Excel adauga acestui nume extensia .xls.


Observatie:

Daca nu aveti pe disc un folder in care sa faceti salvarea fisierului, folositi butonul Create New Folder, care se afla in suita de butoane din partea superioara a ferestrei de dialog Save As.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }