QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Grafica in pascal [referat]Astfel, modurile IBM 8514 si VESA nu pot fi detectate prin metoda mentionata, fiind necesare masuri in consecinta (fixarea "manuala" a modului grafic).Sintaxa procedurii de initializare a modului grafic este:
PROCEDURE InitGraph(var driver_grafic,mod_grafic: integer; cale:STRING)
Parametrii driver_grafic si mod_grafic sunt necesari pentru initializarea driverului si a modului graphic.
Parametrul cale reprezinta un sir de caractere ce indica locul (directorul) unde se afla fisierele cu extensia .BGI si .CHR.

Sirul nul () indica discul si directorul curent.Initializarea modului grafic se poate face prin trei moduri diferite.Primul si cel mai folosit mod de initializare este initializare prin autodetectare, adica prin folosirea constantei Detect, definita de biblioteca GRAPH. Functionarea acestui mod de pornire a modului grafic a fost evidentiata mai sus.
Cel de-al doilea mod de initializare este initializarea automata prin folosirea apelului procedurii DetectGraph.
Cel de-al treilea mod de initializare al modului grafic este initializarea manuala prin apelarea procedurii InitGraph cu parametrii corespunzator alesi. Initializarea manuala se face prin indicarea driverului si modului grafic corespunzator. Aceasta este o modalitate prin care se poate initializa driverul IBM8514.


Rutine ajutatoare pentru initializarea graficaProcedura de initializare automata DetectGraph are urmatoarea sintaxa:
DetectGraph(Var driver_grafic,mod_grafic:integer)
Parametrii driver_grafic si mod_grafic au semnificatie identica cu cei folositi la InitGraph .
Trecerea din modulul grafic in modul text se face prin CloseGraph, care descarca driverul grafic din memorie, elibereaza spatiul alocat si restaureza precedentul mod text.
PROCEDURE CloseGraph;
Tot pentru trecerea din modul grafic in modul text si invers se folosesc procedurile complementare RestoreCrtMode si SetGraphMode.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }