QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Cum modificati datele intr-o foaie de calcul?Cum modificati datele intr-o foaie de calcul

Daca doriti sa modificati continutul unei celule, selectati celula respectiva pentru a deveni celula activa. Pentru a inlocui continutul celulei active cu o noua valoare, pur si simplu introduceti noua valoare peste cea veche. Totusi, sunt situatii in care doriti sa modificati numai anumite parti din continutul unei celule. Ca sa realizati acest lucru folositi operatiile de editare pe care le cunoasteti. Puteti efectua aceste operatii de editare in linia de introducere sau direct in celula. In versiunile anterioare lui Excel 5.0 nu se puteau face operatii de editare direct in celula, numai in linia de introducere.
Pentru a face o editare procedati astfel:


Selectati celula pe care doriti sa o modificati, apoi actionati cursorul mouse‑ului in linia de introducere sau apasati tasta F2. Folositi tastele de directie pentru a deplasa cursorul in linia de intro­ducere. Puteti sterge anumite caractere, puteti insera alte caractere si puteti face orice operatii de editare. Cand ati terminat operatiile de editare, actionati butonul OK sau apasati tasta Enter. Daca vreti sa renuntati la modificarile facute, actionati butonul Cancel , sau apasati tasta Escape.


Observatie:

In Microsoft Excel cursorul poate aparea in celula, prin urmare puteti efectua operatii de editare direct in celula. Acest lucru este valabil pentru versiunile mai noi, incepand cu Excel 5.0.


Exemplu:

Situatia vanzarilor.

Introduceti valorile constante.


Veti construi un tabel, pas cu pas, intrand astfel in legatura directa cu facilitatile programului Microsoft Excel. Sa presupunem ca sunteti patronul unei firme comerciale si doriti sa construiti un tabel care sa reflecte situatia vanzarilor efectuate de firma dumneavoastra, intr-o perioada delimitata de timp. Intrucat firma poate avea orice profil (punct farmaceutic, alimentar, bunuri de larg consum, etc.), vom denumi produsele care se vand produsul unu, produsul doi, produsul trei, etc. Cand construiti propriul dumneavoastra tabel, puteti inlocui aceste nume cu cele reale, dupa profilul firmei. Pentru a tine evidenta continua a vanzarilor, veti folosi acest tabel periodic (zilnic, saptamanal sau lunar).


Pentru a incepe sa creati intr-o foaie de calcul un tabel

care sa contina situatia vanzarilor, efectuati urmatoarele operatii:


Lansati programul Excel, daca nu ati facut-o deja. Pentru a face acest lucru, procedati in felul urmator:


Daca exista icon-ul programului Excel pe desktop, adica pe fondul ecranului (care se mai numeste masa de lucru), actionati cursorul mouse-ului asupra lui de doua ori (dublu clic). Programul Excel se incarca imediat in memoria interna si devine activ.

Daca nu exista icon-ul programului Excel pe masa de lucru (desktop), actionati butonul Start (care se afla intotdeauna pe masa de lucru), apoi tinand butonul mouse-ului apasat, plimbati cursorul mouse-ului prin ramurile meniului pana cand gasiti icon-ul programului Microsoft Excel. De obicei, dupa Start intrati pe ramura Programs. Daca nu gasiti pe aceasta ramura programul Microsoft Excel, intrati pe ramura Microsoft Office unde il gasiti pe una din ramurile nivelului urmator.


Dupa incarcarea programului Excel, pe ecran apare o fereastra document noua asociata unui registru de lucru nou care se numeste Book1. In acest registru de lucru sunt mai multe foi de calcul goale identificate cu ajutorul etichetelor Sheet1, Sheet2, . , care se afla in partea de jos a ferestrei. Numai una din aceste foi de calcul este activa si se afla deasupra celorlalte, aceasta fiind identificata cu ajutorul etichetei. Intrucat ati deschis un document nou, la inceput este activa foaia de calcul Sheet1. In aceasta foaie de calcul veti construi un tabel cu titlul Situatia vanzarilor.Folositi tastele sageti sau mouse‑ul pentru a face celula B2 activa, apoi introduceti titlul: 'Situatia vanzarilor'. Validati introducerea apasand tasta Enter sau actionand butonul OK din linia de introducere. Cu toate ca acest text apartine celulei B2, afisarea sa continua peste coloana C la dreapta. Intrucat celula C2 nu contine informatii, afisarea titlului ramane vizibila in intregime.

In linia 4 veti introduce capul de tabel pentru cele patru coloane astfel:


In celula A4 introduceti textul 'Produs';

In celula B4 introduceti textul 'Cantitate';

In celula C4 introduceti textul 'Pret unitar';

In celula D4 introduceti textul 'Valoare'.


Pozitionati cursorul pe celula A5 si introduceti in coloana A (de exemplu incepand cu A5 pana la A9) numele tuturor produselor. Pentru validarea introducerii in fiecare celula puteti utiliza tasta (sageata in jos) in loc de Enter. In acest fel odata cu operatia de validare se face si pregatirea urmatoarei celule active pe aceeasi coloana.

Pozitionati cursorul pe celula B5 si introduceti in coloana B (de la B5 la B9) cantitatile vandute pentru fiecare produs. In coloana C (de la C5 la C9) introduceti preturile unitare.Observatie:

Dupa ce ati introdus valorile constante in coloana B, textele din coloana A apar trunchiate. Nu intrati in panica, textele au ramas intregi in celule. Ceea ce se trunchiaza este doar afisarea lor pe ecran. Veti obtine afisarea integrala a textelor dupa ce veti mari dimensiunea coloanei A in capitolul urmator.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }