QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Accesarea unui program client e-mailACCESAREA UNUI PROGRAM CLIENT E-MAIL


Recunoasterea unei adrese in reteaua Internet


Ce este o adresa IP?

Orice calculator conectat in reteaua Internet este reprezentat de o adresa IP, o adresa care-l personalizeaza. O astfel de adresa se reprezinta prin patru grupuri de numere naturale, fiecare strict mai mic decat 256, despartite prin puncte.

Ce presupune sistemul de nume?
Deoarece evidenta adreselor de calculator este foarte greoaie, toate programele specifice retelei Internet permit folosirea de nume formate din caractere alfabetice in locul adreselor IP.

Care este sintaxa unei adrese de Internet?

Sintaxa unei adrese de Internet este de forma: ,,https://www.ux.cso.uiuc.edu’’ unde:

ux= numele server-ului gazda, calculator real cu o adresa IP,

cso= grup de nivel superior care gestioneaza serverul gazda,

uiuc= grup de nivel superior care gestioneaza grupul cso, care, la randul sau, este parte din grupul de institutii cu profil educational edu.

In acest sens, in zona de domeniu a unei adrese de Internet, un server de Internet poate fi identificat prin doua tipuri de profile: organizational si geografic. 

Un domeniu poate contine oricate nume, dar foarte rar s-a intalnit domeniu care sa includa mai mult de cinci nume.

Un server de Internet  furnizeaza oricarui utilizator de Internet un grup de informatii referitoare la o anumita activitate:

comercial(.com),

educational(.edu),

guvernamental(.gov),

militar(.mil),

resurse de retea(.net),

diferite organizatii internationale(.org).

De asemenea, extinderea retelei Internet in diverse tari a determinat adaptarea unui set de domenii corespunzatoare tarilor:


Romania(.ro),


Germania(.ge)

Franta(.fr),


Olanda(.nl)

Italia(.it),


Danemarca(.dk)

Marea Britanie(.uk),


USA(.us)
Alegerea unui program client e-mail


Un program client e-mail este un program de posta electronica cu destinatie de a crea o adresa e-mail si de a transmite, receptiona, stoca si gestiona mesaje e-mail.

Orice browser de Internet are capacitatea de a vizualiza pagina Web alocata oricarui program client e-mail prezent pe un server public e-mail si de a oferi utilizatorilor toate instrumentele de lucru necesare intr-o sesiune de navigare in reteaua Internet. Cei mai cunoscuti furnizori de servicii publice de e-mail  sunt  https:www.email.yahoo.com,  https:www.hotmail.com, https:www.xnet.ro, https:www.email.ro, https:www.personal.ro.

Pagina Web care reprezinta un server public de posta electronica e-mail poate fi accesata folosind urmatoarea adresa:

https:www.email.yahoo.com’’, unde ,,email.yahoo’’ reprezinta asa zis domeniu si:

,,https:’’, este alocat protocolului (hypertext transfer protocol)- un set de reguli si standarde care valideaza schimbul de informatie in retea;

,,www’’, localizeaza reteaua in care se realizeaza schimbul de informatie de tip pagina Web (World Wide Web);

,,email’’, este un nume atribuit unui server public de e-mail;

,,yahoo’’, este un nume atribuit unui server de Internet, furnizor de servicii Web, care gestioneaza serverul public e-mail ;

,,com’’, indica specificul informatiilor puse la dispozitia utilizatorilor de Internet (specific comercial).


Trebuie precizat ca exista programe client e-mail in varianta gratuita sau cu plata. Indicat este sa fiti foarte atenti atunci cand alegeti programul client e-mail.


Selectarea unui client e-mail se realizeaza prin accesarea casetei de text cu lista derulanta Address si alegerea adresei acestuia prin actiunea de clic-stanga pe clientul dorit (Fig. 6.1.4) sau efectiva introducere a adresei in aceasta caseta cu ajutorul tastaturii.Explorarea ferestrei programului client e-mail


O fereastra a unui client public e-mail, exemplu prezentat in Fig. 6.1.5 (cazul clientului e-mail a carui server public de e-mail are numele ,,email.yahoo’’ si care are specific comercial), ofera doritorilor de a comunica in reteaua Internet o serie de facilitati care pot fi accesate prin intermediul unor butoane, casete de text sau obiecte de tip imagine, cuvinte, unele dintre ele cu rol de legatura  spre alte pagini de Web.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }