QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Transporturile de pe apa si uscat
Deschiderea celei de a cincea s-a facut in 1237, prin construirea unui pod suspendat, careingaduia un drum mai scurt intre Milano si vale Rinului. De cele mai multe ori cheltuielile pentru contructia drumurilor erau in seama celor care le foloseau. Cu o exceptie, in Italia de sud si Sicilia, unde regii au luat masuri in acest sens, dupa exemplul bizantinilor si al mulsumanilor. Astfel, orasenii au cladit pe socoteala lor, marile poduri medievale peste Ron, la Avignion, peste Sena, la Paris, sau peste Tamisa, la Londra. Cel mai obisnuit mod a de a calatori pe uscat era calare sau in carucioare usoare, pe doua roti,trase de cai.
Caile de apa erau mai des folosite decat astazi. O intreaga activitate deconstructie pe malurile raurilor si canalelor a creat digur, cheiuri, debarcadere. Inca din secolul al XII-lea in campia Flandrei se sapau canale pentru a lega intre ele principalele orase din aceasta regiune, unde sa dezvoltat detimpuriu un comert infloritor.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }