QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

MARILE LACURI

Patru dintre cele mai mari douazeci de orase din America de Nord ( Chicago, Detroit, Toronto si Cleveland ) sunt asezate pe tarmurile Marilor Lacuri si datoreaza mare parte a dezvoltarii lor comerciale acestora. Lacurile reprezinta de asemenea o resursa turistica, cu circa 17,000 km de linie a tarmului, pescarii destinate pescuitului sportiv si numeroase plaje si docuri.


DESCRIERE
Lacul Superior (82,100 km2 ) este cel mai mare lac cu apa dulce din lume. Dintre Marile Lacuri, Superior se afla la cea mai mare altitudine, 183 m, este cel mai nordic si cel mai rece. Iesirea sa este Raul Saint Marys, care se varsa in Lacul Huron dupa o cadere de circa 7 metri printr-o serie de cataracte printre orasele Sault Sainte Marie, din Ontario, si Michigan.


Altitudinile lacurilor scad spre sud si est. Lacul Huron si Lacul Michigan se afla la acelasi nivel, 176 m, separate de stramtoarea Mackinac, unde apa trece din Lacul Michigan in Lacul Huron. Huron are o suprafata mai mare intre cele doua - 59,600 km2; Michigan este mai adanc, 85 m in medie, si are mai multa apa. Atat Michigan cat si Huron au numeroase insule, cele mai mari fiind incluse in lantul Insulelor Manitoulin, din Lacul Huron. La capatul cel mai sudic, Lacul Huron se varsa in Raul Saint Clair, care are o cadere de circa 3 metri, intre Lacul Huron si micul si superficialul bazin al Lacului Saint Clair.
Raul Detroit leaga Lacul Saint Clair de Lacul Erie.


TRANSPORTUL SI ALTE ACTIVITATI ECONOMICE
Marile Lacuri, interconectate prin rauri, stramtori si canale formeaza laolalta una dintre cele mai aglomerate artere de transport din lume.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }