QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Stiati ca despre AfricaPiramidele egiptene de la Gizeh. Au fost construite in timpul celei de-a patra dinastii egiptene de catre cei trei faraoni Kheops, Kephen si Mykerinos. Cea mai renumita dintre acestea este Marea Piramida de la Gizeh, inaltata de catre faraonul Kheops (Khufu),in jurul anului 2.580 i.Hr. Marea piramida are aspectul unui corp perfect, cu fete plane, muchii drepte si varful ascutit si este realizata din peste 2.500 de blocuri de calcar. Unele dintre aceste blocuri depasesc 15 tone.
Cea mai veche piramida a fost construita in anul 2700 i.Hr., in Egipt, si se numeste Saqqara.
Cel mai mare desert de pe Pamant este Sahara. Aceasta are o suprafata de circa 7.000.000 km2 si ocupa aproape in intregime parte de nord a continentului african.Cel mai inalt punct de pe suprafata continentului african il reprezinta masivul muntos Kilimandjaro. Acesta se afla in Tanzania si are o inaltime de 5.963 m. Muntele este acoperit cu paduri pana la altitudinea de 1.000 m, apoi cu pasuni alpine. Spre varf, la peste 5.000 m altitudine, este acoperit de zapezi aproape permanente, pe cand, la poale, domneste verdeata in toate anotimpurile.
Cel mai lung fluviu de pe Pamant este Nilul. Acesta are o lungime de 6.670 km.
Cea mai ridicata temperatura de pe glob a fost inregistrata in statul Libia, din Africa de nord: +85oC.
Cel mai uscat loc de pe glob se afla in nord-vestul Perului, aproape de Ecuador. Se pare ca intr-un orasel numit Payta si in imprejurimile sale ploua cam o data la 7 ani.
Cea mai umeda regiune din lume se afla in Africa ecuatoriala si se numeste Deburgia Isobi. Ploile din aceasta regiune dau pana la 9. 500 l pe m2 anual.
Cea mai mare pasare de pe Pamant este strutul. Are o inaltime de 2,7 m si poate atinge greutatea de 156 kg. Traieste in regiunile tropicale din Africa.
Cea mai rapida pasare terestra este strutul, care poate alerga cu viteza de 65km/ora.
Cel mai mare ou facut de o pasare este oul de strut, care masoara pana la 15 cm lungime si cantareste pana la 1,5 kg.
Cel mai veninos peste este pestele balon (Arothon hispidus). Traieste in Marea Rosie si poseda o toxina mortala (o puternica otrava pe care o detine in oua, sange, ficat, piele).


Cel mai greu mamifer terestru este elefantul african (Loxodonta africana). Masculul obisnuit masoara 4,2 m de la cap pana la coada si cantareste12 tone.
Cel mai inalt mamifer din zilele noastre este girafa. Aceasta are o inaltime de 6 m.
Cel mai rapid mamifer (pe distanta scurta, circa500 m) este ghepardul (Acinonyx jubatus). Acesta traieste pe campiile Africii orientale, Iranului, Afganistanului si ale Indiei centrale. Viteza pe care o atinge este de 95 100 km/ora pe teren neted.
Cea mai periculoasa fiara de pa continentul African este considerat bivolul african si nu leul sau alt animal.
Cel mai renumit gandac din lume este gandacul scarabeu. In Egiptul antic, acesta este considerat un animal sacru.
Cea mai zgomotoasa insecta este greierul african, ale carui sunete depasesc 100 de decibeli.
Cea mai distructiva insecta cunoscuta este lacusta de desert. Aceasta traieste in Africa si Asia de Vest. Roiurile unor astfel de lacuste nimicesc intreaga vegetatie care le iese in cale.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }