QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Santiago
Santiago este inima tarii si nucleul zonei centrale , orasul cu patru anotimpuri bine distincte.
In luna ianuarie, cand vara este aici in toi, are loc un adevarat exod al populatiei capitalei spre natura. Masini, autobuze, trenuri, toate sunt supraaglomerate. Toata lumea cauta racoarea padurilor de pe coastele Anzilor sau briza marii pe vestita plaja Vina del Mar - o veritabila "Coasta de Azur" a Americii Latine. In general, climatul orasului Santiago este moderat, temperatura medie anuala este de 13,9o, so ploua numai 76 de zile pe an.


Locuitorii care nu pot parasi orasul populeaza parcurile bogate in vegetatie, gradina zoologica sau urca imensa colina de piatra - San Cristobal - a carei baza ocupa 20 ha de teren, avand varul de peste 80 m inaltime. Un alt vechi monument natural din Santiago este colina Santa Lucia, care a fost transformata de chilieni intr-o zona de recreare, cu alei umbrite si cu restaurante in care rasuna permanent muzica chiliana sau melodii la moda. De sus, de pe colinele San Cristobal si Santa Lucia capitala iti apare in toata maretia si frumusetea ei. Panorama este completata de gradinile suspendate pe colinele ce strajuiesc orasul, amintind de acele gradini din basmele orientale.Alaturi de blocuri construite in cel mai modern stil, cu 15-20 etaje, in ciuda repetatelor cutremue, se afla o serie de vechi monumente de cultura si arta, cum ar fi de exemplu, catedrala catolica, construita in timpul dominatiei spaniole.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }