QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Retezat Godeanu
Complexul glaciar Pietrele se afla dezvoltat pe vaile Stanisoarei , Pietrele , Valea rea si Galesul cu circuri bine dezvoltate vaiile prezetand lungumi intre 2 – 6 km .Circul Stanisoarei ocupa parte vestica a complexului bine dez voltat asimetric ele reprezinta trei lacuri glaciare –Zanagolutele Stanisoarei I si II si lacul Stanisoarei situat la 1990m..Circul si valea Pietrele ocupa partea centrala avand in parte superioara un circ larg in care gasim lacurile Tautul Pietrelor in numar de trei dispuse sub forma unei slabe 2100 m si lacul Pietrele. Aceste din urma are aspectul unui cuvete foarte evoluate procesul de clomatare fiind foarte avansat .Are o suprafaata de circa 0,4 ha si o adancime mai mica de 1 m fiind dominat de inpunatoarele piscuri ale Stanisoarei , Pitrele si de soseaua Bucurii .Circul si Valea rea reprezinta o salba de cinci lacuri cel mai mare fiind lacul Valaea Rea I cu adancime de 4m si o suprafata aproximativa egala cu 1 ha.Circul Galesul are o larga dezvoltare cantonand in interiorul sau patru acumulari lacustre cel mai important lac fiind Galesu.lacul Galesul esteee al treile lac din Carpatii Meridionali ca adancime 20, 5m si are o suprafataa de 3,6 ha gasindu-se la altitudinea de 2040 m . Estte de forma circulara malurile fiind putin sinuase .In cadrul aceleiasi caldari glaciare la peste 2040 m se gasesc laacurile denumite Zanagoutele Galesului .
Pe versantul sudic se afla complexele glaciare Judele , Lapusnicul Mare si Raul Barbat .Complexul Judele cuprinde patru circuri de la vest la est succedandu-se Zanoguta , Zanoaga si Judele I si II –Zanagouta (1800m) si Taul Spurcat (1910 m).


Lacul Zanoaga este amplasat in circul omonim la o altitudine de 1997 m .Are o forma circulara cu maluri jase lipsite de sinouzitate .Are o suprafata de 6,5 ha si o adancime de 29 m in parte centrala .Tot aici intalnim inca patru lacuri Judele , Taul Ascun s ,Taul Urat si Taul Rasucit .
Complexul glaciar Lapusnicul Mare cuprinde mai multe circuri , dintre care se detaseaza Slaveiul Bucura si Peleaga .Caldarea glaciara a bucuriei canoteaza cele mai spectaculoase lacuri glaciare cum ar fii Bucura aflat la saua Bucuriei la 2041 m altitudine si are o suprafata de 8,8 ha si o adancime de maxima d e15,7 m iar forma este aproximativ dreptunghiulara .

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }