QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Muntii pirineii

Jumatatea Estica a Pirineilor este formata in marea majoritate din granit si gneis, care sunt exploatati si sicosi din Munte sub forma de pietre de granit .Pirineii imparte climatic precipitatiile care in Franta ajung sub forma de precipitatii abundente iar in Spania ploi usoare.

Vegetatia este dezvoltata in Vest unde culmile joase sunt impadurite, iar in Est sunt aproape in intregime golase.Zapada permanenta este peste 1800m ,iar ghetari se afla in zona de centru pe varfuri.
Economia in Pirineii de Est este o economie bazata pe o agricultura tipic mediteraneeana ,iar in Vest un numar de fabrici folosesc curentul electric produs de hidrocentrale care sunt asezate in aceste zone.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }