QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente geografie

JaponiaDupa numarul de locuitori, Japonia ocupa locul 6 in lume, dupa China, India, Statele Unite ale Americii, Indonezia si Federatia Rusa.
In prezent, orasele japoneze se caracterizeaza printr-un amestec de trasaturi traditionale si stil american,indraznet si puternic. In Japonia se gasesc peste 150 de orase cu peste 100.000 locuitori si 7 metropole cu peste 1 milion de oameni fiecare, dintre care un megalapalopolis, orasul-port-capitala, Tokio, cu o populatie de 11,8 milioane de locuitori si formeaza cu regiunea inconjuratoare si orasele invecinate: Yokohama, Yokosuke, Kowasaki si Chiba-cea mai intinsa aglomeratie urbana din Asia-peste 16 milioane locuitori-si una dintre cele mai mari din lume. Aproape jumatate din populatie traieste in megalopolisul Tokio-Osaka-Nagoya din sud-estul insulei Honshu.


Principalele orase ale Japoniei sunt: Tkio, Yokohama, Nagoya, Osaka, Kobe, Kioto, Kwasaki, Sapporo, Hiroshima, Fukuoka, Sendai. Fiecare dintre ele insumeaza peste 1 milion de locuitori. Toate aceste orase inglobeaza aproximativ 45% din locuitorii tarii.
Tokio este capitala tarii si in acelasi timp cel mai mare oras al Japoniei. Este un megalapalopolis. Tokio- " capitala rasariteana " , capitala "tarii soarelui rasare" incepand cu 1869, s-a transformat intr-o stralucita metropola. Orasul a avut de suferit de pe urma cutremurului din 1923 si a bombardamentelor din perioada 1942-1945. In ultimele trei decenii , au aparut zgarie-norii-primul fiind Kasumigaseki Building , cu 36 de etaje , inaugurat in 1968-grupati in mare parte in cartierul Shinjuku.
Tokio polarizeaza ansamblul industrial Keihin (Yokohama, Kawasaki, Chiba) care asigura 27% din puterea industriala a tarii. Cartierul general al afacerilor comerciale, in mare parte asemanator celor al marilor orase americane este Kanda, sediul marilor banci si al marilor societati comerciale din domeniilor constructiilor navale, masinilor electronice, autoturismelor.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }