QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

ISLANDA

Apa lor fierbinte ( 90(), una dintre putinele bogatii naturale ale tarii, este captata si transportata sute de km prin conducte hightech, in care se raceste cu doar 3( C la 100 km parcursi.
Toate localitatile din tara au cate un strand cu apa geotermala. Cea mai mare aglomeratie se inregistreaza atunci cand afara viscoleste, desi nu exista bazine acoperite !!!
In Islanda exista numai doua anotimpuri - vara si iarna care coincid cu perioadele continue de ziua polara si respectiv de noapte polara.
In timpul zilei polare vizibilitatea depaseste cu mult limita obisnuita la noi. Cand cerul este senin, fara ceata se pot vedea muntii la o departare de 100 km.O alta surpriza pentru noi, cei de la paralela 45( latitudine nordica, a constituit-o curcubeul care rasarea dupa fiecare ploaie.
In timpul noptii polare, datorita atmosferei clase si reci apar aurorele boreale, jocuiri feerice de lumini albastre, verzi, rosii care atarna ca niste draperii transparente.

Din punct de vedere politic, Islanda are cel mai vechi parlament din lume, acest organism democratic fiind infiintat in anul 896 , la Thingvellir.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }