QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Clima comparativa a localitatilor Suceava, Radauti si Falticeni
Cele trei localitati apartin zonei de nord a podisului Moldovei, zona in care climatul are un caracter temperat-continental moderat dar cu o temperatura medie cu 2C mai scazuta decat in sudul tarii noastre. Sunt observate tendinte de ariditate insa iar climatul poate fi cosiderat chiar excesiv continental pe alocuri.

Vanturile
Vanturile au in cele trei orase directii identice datorita apropierii destul de mari a celor trei orase, iar diferentele de putere apar numai cauzate de factori locali cum sunt relieful care sta in calea vanturilor etc.

O alta deosebire intre climatul celor trei localitati o constituie influenta continentala a climatului care se dovedeste mai aspra in zona Radautiului precum se poate observa si din graficul de mai jos in care numarul de zile de iarna la nivelul acestei localitati are o panta ascendenta, respectiv descendenta mult mai mare si deci variatii mult mai mari de la o luna la alta.
Media temperaturilor pe parcursul unui an se mentine insa in limite destul de apropiate ceea ce justifica prezentarea unui singur grafic continand curba de variatie a temperaturii aerului pe parcursul unui an.Specifice climatului continental sunt de asemenea si variatiile numarului de zile acoperite, respectiv senine precum se poate vedea din graficul de mai jos:
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }