QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Consideratii referitoare la fiabilitatea pompelor centrifuge
CONSIDERATII REFERITOARE LA FIABILITATEA POMPELOR CENTRIFUGE

Incapacitatea de functionare in regim de frecara uscat si problemele care apar in cazul pomparii  fluidelor ce contin particule solide, limiteaza aplicabilitatea functionarilor la pompe.

S-a perfectionat proiectarea cu privire la reazeme,sisteme de racire si capacitatea de vehiculare a solidelor.
Proiectarea noilor tipuri de pompe reduce problemele si dezvolta aplicatiile.

In cuida multor beneficii ale pompelor cu actionare magnetica, personalul de operare si intretinere in mai multe companii americane nu cunoaste particularitatile lor speciale.

Cand discutam despre o pompa centrifuga “ideala”, primul lucru luat in considerare este fiabilitatea.

Pentru procesare hidrocarburilor, pompa perfecta va fi cea care va vehicula un volum ridicat de fluide ce pot fi produse chimicale (curate, nehibrificate sau abrazive) sau produse petroliere.

Pompa va trebui sa fie capabila sa vehiculeze vapori cu presiuni ridicate, lichide cu vascozitate scazuta, particule solide, noroaie. Aceasta pompa va trebui sa fie de asemenea compacta si usor de intretinut.

Ideal ar fi ca prin actionare sa nu existe pierderi. Cele mai mari beneficii le aduc actionarile magnetice si motopompele.

Actionarile magnetice limiteaza extrem de mult scurgerile, sunt mult mai durabile decat motopompele, cu dimensiuni mai reduse si mai ieftine.
Din pacate, multi producatori fac o munca inadecvata cu privire la cresterea operativitatii si a punerii in functiune la utilizatari si de aceea multe pompe se defecteaza.


Exista indicatoare electronice care arata sensul de curgere si care pot trimite semnale de oprire ale pompei sau de alertare a centrului de control.

O serioasa considerare va trebui data sensibilitatii senzorilor, acestia trebuind sa fie extrem de sensibili chiar si la semnale scazute.

O alta problema este prezenta solidelor sau posibilitatea acestora de a fi pompate impreuna cu fluidul.

Singura “solutie” este de a pune un filtru in vederea realizarii curatirii lichidului din corpul pompei.

Este nevoie de un debit de aproximativ11,34 l/min. pentru a racii magnetii.loading...


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }