QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate fizica

Scripetii

Exista mai multe tipuri de scripeti cu blocator, de diferite rezistente. Petzl Wallhauler este un sistem integral dedicat ridicarii bagajelor si materialelor. Rezistenta acestuia este scazuta dar suficienta pentru scopul propus. Atentie! Este absolut interzisa utilizarea Wallhauler pentru transportul sau asigurarea persoanelor! Modelul Petzl Minitraxion este un sistem ergonomic, de dimensiuni mici, avand o rezistenta suficienta pentru utilizarea cu persoane. Este ideal pentru asigurarea la urcarea pe scarita sau la catarare, atata timp cat asigurarea se face de sus. Modelul fiind nou, mai are probleme mici de functionalitate la deschidere si la cama, dar care influenteaza doar usurinta in utilizare, siguranta sistemului fiind maxima.
Scripetii cu lagar sunt probabil cei mai utilizati. Ei prezinta un randament destul de bun (cam 1,4) avand un pret scazut. Sunt utilizati in tehnici curente, atat in speologie cat si in alpinism. Doua tipuri de scripeti cu lagar se pot distinge: cei cu margini fixe (Petzl Fixe) si cei cu margini mobile (Petzl Oscillate). Marginile fixe prezinta avantaje atunci cand este necesara montarea unui sistem cu utilizare dar in unele situatii nu sunt foarte practice. Exista modele cu rola de metal (Fixe) si cu rola de plastic (Oscillante). Primele sunt foarte rezistente, fiind perfecte pentru o utilizare intensiva. Sunt intrecute de cele cu rola de plastic la ergonomie, cele din urma fiind mult mai usoare. Scripetele cu rola de plastic insa, nu poate fi utilizat decat pe perioade scurte de timp, ocazional, evitandu-se supraincalzirea acestuia. Rezistenta la rupere la cele doua modele este asemanatoare. In concluzie, modelul Fixe poate fi utilizat intensiv, la viteze de rulare mari, iar Oscillante poate fi utilizat doar ocazional, acesta fiind insa mult mai usor datorita rolei de plastic.

Scripetii cu rulment sunt deosebiti de performanti, avand randamentul aproape egal cu 1. Sunt insa sensibil mai scumpi decat cei cu lagar. Modelele cu rulment suporta utilizari intensive, la viteze foarte mari, fara a avea o uzura deosebita. Acest scripeti sunt foarte folositi la actiuni de salvare sau la lucru de lunga durata.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }