QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate fizica

FluctuatiiPentru acest lucru avem nevoie de o lege si anume de cea care implica functia de distributie a dezintegrarii radioactive. Asadar, vom avea un numar x de dezintegrari ce au loc intr-un interval de timp t. Acest x poate lua valorile 1, 2 ,3 Tot aici vom avea si o probabilitate de a avea dezintegrari care provin din EMBED Equation.DSMT4 nuclee radioactive, probabilitate pe care o notam cu EMBED Equation.DSMT4 . Daca p este probabilitatea de dezintegrare a unui nucleu atunci q=1-p este probabilitatea aceluiasi nucleu de a nu se dezintegra. Deci probabilitatea evenimentului compus: x nuclee se dezintegreaza si EMBED Equation.DSMT4 raman nedezintegrate este: EMBED Equation.DSMT4 .Aceste dezintegrari pot avea loc de nenumarate ori, de forma EMBED Equation.DSMT4 ori si: EMBED Equation.DSMT4 . Aceasta lege se numeste lege de distributie binomiala.
Distributia Poisson: ea se aplica unor evenimente intamplatoare in care probabilitatea de aparitie este foarte mica, p<<1, in timp ce numarul de probe EMBED Equation.DSMT4 este atat de mare incat produsul EMBED Equation.DSMT4 ramane constant, lucru ce se intampla si in cazul nostru. In aceste conditii, dupa o serie de calcule functia de distributie a dezintegrarii radioactive are forma: EMBED Equation.DSMT4 . Masuratorile Geiger-Muller se comporta si ele dupa aceasta relatie, unde x este numarul de impulsuri inregistrate de catre contor intr-un anumit interval de timp.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }